gojmir lesnjak gojc Odkrito.si

To je nočna mora Gojmirja Lešnjaka - Gojca!

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za soboto, 16. februarja

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

razlike revni bogati1 Svet24.si

Razlike med bogatimi in revnimi: Slovenija – ...

diana sarah smucanje Svet24.si

Meghan in Kate primerja s sabo in princeso Diano

Bine Volcic z menijem fatalnega vecera_resize Njena.si

Znan slovenski kuhar intenzivno trenira

Saša Lendero Njena.si

Kdo je tako zlomil Sašo Lendero?

Novice Brežice

FOTO: Z glasbo na pomoč Alini

Piše: R.K.

Čas objave:
21.03.2018 10:50

V nedeljo je v MC Brežice potekal dobrodelni koncert v organizaciji The Guardians, namen katerega je bil pomagati 8-mesečni Alini pri rehabilitaciji.

Alina je otrok, ki je ob porodu utrpela hudo hipoksijo (pomanjkanje kisika), kar je povzročilo možganske poškodbe, kasneje pa so se ji pojavili tudi epileptični napadi.

Alinina starša Anita in Matej Krajnčič sta odločena, da ne bosta sedela križem rok, njun dolgoročni cilj pa je, da bo Alina čim bolj samostojna. Svoji hčerki želita omogočiti aplikacijo matičnih celic in hiperbaričnega kisika, fizioterapije in fizikalne terapije, osteopatijo in druge terapije, ki se bodo izkazale za učinkovite. Samo en tretma z matičnimi celicami stane 16.500€, kar pa je precejšen zalogaj za marsikoga.

 "Dokler verjameš v čudeže, so le-ti mogoči, ko nehaš verjeti, prenehajo obstajati!"

Njuno zgodbo je slišala tudi organizatorka prireditve Dženita Ogorevc, ki želi s svojo dobrodelnostjo pomagati čimvečjim ljudem. Organizacija pod imenom The Guardians ima namen odpreti fondacijo kjer ne bodo jemali provizij ampak bo ves izkupiček služil svojemu namenu.

Za Alino so poleg srečelova organizirali tudi dobrodelni koncert, kjer so se zbirali prostovoljni prispevki. Povabilu organizatorice so se odzvali Jernej Dirnbek (MI2), Peter Dirnbek, Zoran Čalić (Big Foot Mama) in bandRopotomMamutiMarjan Novina, člani zasedbe Captain Morgan's Revenge in pa Big Band Krško. Skupina Metallica Tribute je svoj nastop žal morala odpovedati zaradi bolezni pevca, a so kljub temu posodili del opreme ostalim nastopajočim, zdravi del skupine pa se je dogodka tudi udeležil.

Za pogostitev so poleg sponzorjev poskrbele tudi žene iz Društva kmečkih žena Brežice, ki so izvajalcem in obiskovalcem pripravile pravo domačo pojedino.

Tako organizatorica kot Alinini starši se vsem iskreno zahvaljujejo, vsaka pomoč pa je še vedno dobrodošla na račun:

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE OBMOČNO ZDRUŽENJE BREŽICE (OZ RK BREŽICE), TRG JOŽETA TOPORIŠIČA 2, 8250 BREŽICE, DŠT: 41993594 – nismo davčni zavezanci, MŠT: 5116325000, TRR NLB: SI56 0237 3001 0819 504, Namen nakazila: CHAR humanitarni prispevek za Alino, SKLIC: SI00 76015

FOTO: Gregor Sečen