nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Metlika

Foto: Z glasbo v čarobni svet domišljije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.02.2017 19:48

Glasba in kultura sta tesno povezani, zato so v mesecu kulture v Metliškem vrtcu otrokom pripravili glasbeni dogodek Z glasbo v čarobni svet domišljije.

V vrtec so povabili glasbenike in pevce - Miro Dizdar, Katja Draginc in Mojca Rebolj, učitelji Glasbene šole Črnomelj, metliška pevka Monika Bajuk, pevka in jazz pianistka, članica glasbene skupine The Plut Family Simona Plut, orgličar Jože Stariha, klarinetistki Ana Štrucelj in Ana Vrlinič. Na kitaro je zaigral vzgojitelj Rok Popović.

Otrokom so zaigrali glasbene odlomke in zapeli pesmi iz znanih animiranih risank. Za popestritev pa so otrokom predvajali še kratke odlomke priljubljenih risank: Čebelica Maja, Nodi, Gasilec Samo, Bacek Jon, Pika nogavička in Ledeno kraljestvo. Za zaključek so družno zapeli Kekčevo pesem.

Samo Jurman v vlogi Kekca je popestril prireditev in prijetno zabaval otroke ter vse prisotne. V veselje vseh otrok je nastopila še nagajiva Snježana Blažević, ki je upodobila Piko nogavičko. Telovadnico je okrasila Petra Dokl, za organizacijo prireditve in izbiro skladb ter animiranih filmov je poskrbela Katarina Kukman.

"Iz Otroškega vrtca Metlika se zahvaljujemo vsem gostom, ki so si vzeli čas in nas danes obiskali. Prav vsak od njih je s svojim nastopom poskrbel, da je bila naša prireditev zanimiva in enkratno neponovljiva", so zapisali.