franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Mirna

FOTO: Začeli so obnavljati odsek uničene ceste pod Rojami na Mirni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.08.2016 12:35

Prepotrebna rekonstrukcija 430 metrov dolgega odseka državne ceste od Trebnjega proti Mokronogu pod Rojami na Mirni se je končno začela. Dela naj bi bila končana do konca leta.

Foto: S.Velečič

"Rekonstrukcija tega dela državne ceste je nujna, saj je vozišče tako poškodovano, hkrati pa tudi ozko, da ne zagotavlja varne vožnje. Novozgrajeni odsek bo okoliškim prebivalcem zagotavljal tudi bolj miren spanec, kajti hrupa, ki je sedaj posledica poškodovanega vozišča, več ne bo,“ pojasnjuje višji svetovalec za okolje in prostor na Občinski upravi Občine Mirna mag. Štefan Velečič.

Za obnovo močno poškodovanega in nevarnega odseka ceste si je vodstvo občine prizadevalo skoraj štiri leta, na državo so se s peticijo obračali tudi bližnji prebivalci, a do letos neuspešno. Zdaj so se dela začela in skladno s podpisano pogodbo naj bi cesta dobila novo podobo v dobrih štirih mesecih. Na tem delu bo tako obnovljen dotrajani 430-metrski odsek ceste, ob katerem bo pločnik z javno razsvetljavo. Uredili bodo tudi dva priključka občinskih cest na državno cesto – na novo bosta zgrajena priključek na Roje I in levi zavijalni pas na Roje II.


Med obnovo bo promet potekal izmenično enosmerno, zato je predvsem zjutraj in sredi dneva pričakovati zastoje v kraju. Cesta je namreč zelo prometna, po njej se dnevno pelje več kot pet tisoč vozil od tega petina tovornih. Izvajalec del je podjetje Rekon iz Ivančne Gorice, ki naj bi z deli zaključil do konca leta. Skupna vrednost naložbe je 243 tisoč evrov, pri čemer občina zagotavlja dobrih 53 tisoč evrov, preostanek pa država.
Spomnimo: Leta 2009 je bila zaključena rekonstrukcija odseka državne ceste R1-215 pri Sotli, takrat v skupni dolžini 440 metrov. Leto kasneje, ko je bila Mirna še del občine Trebnje, je sledila odločitev, da se z rekonstrukcijo nadaljuje proti naselju Mirna.

Za 460 metrov dolg odsek pod Rojami je bila izdelana in potrjena projekta naloga, projektno dokumentacijo je nato naročila in plačala Občina Mirna in jo decembra 2012 oddala v recenzijo na DRSC. Po številnih sestankih in potem, ko je cesto leta 2014 obiskal in predlagal ukrepe celo državni inšpektor, je do recenzije prišlo šele lani. Sledil je odkup zemljišč, marca je država objavila naročilo za izbor izvajalca del, junija je bila podpisana pogodba, včeraj pa so se vendarle začela tudi gradbena dela na terenu.