franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

FOTO: Zadnje srečanje čete v skavtski veji IV

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.05.2016 10:37

V novomeški skavtski skupini izvidnikov in vodnic (IV) se tedensko srečujejo mladi med 11. in 15. letom starosti. Minulo soboto je potekalo naše zadnje srečanje veje IV v tem skavtskem letu. To soboto sledi še skupni zaključek vseh starostnih skupin v stegu Novo mesto 1, nato pa skavtskih aktivnosti, do vrhunca skavtskega leta – poletnega tabora, ne bo.

»Glede na to, da je bilo to naše zadnje srečanje je minilo povsem sproščenem duhu, srečanje je bilo v celoti namenjeno igri. Zbrali smo se kot vedno, ob 9. uri zjutraj ter začeli z uradnim kvadratom ter molitvijo z zakoni in katehezo. Nato smo se hitro preoblekli v športna oblačila ter odšli na igrišče za OŠ Šmihel, kjer smo se igrali prirejeno različico skavtske igre – roverček. Gre za podajanje iz vrvi spletenega obroča, ki si ga ekipa podaja, njihov cilj pa je, da ga vržejo do svojega lovilca, ki ga mora za dobljeno točko ujeti na kol. Igro smo prilagodili vremenu primerno, saj smo obroč zamenjali z vodnimi balončki, tako da sta jih lovilca lovila z vedri,« je zapisal voditelj Gregor Deželan iz novomeške skavtske skupnosti izvidnikov in vodnic.

»Ko smo se tako ogreli, seveda ni nič bolj prijalo kot mrzel sladoled,« piše Deželan in dodaja, da so po osvežitvi sledile vodne igre. Razdelili so se v 3 skupine ter tako tekmovali v različnih štafetnih igrah, kot so prenašanje kozarčka na hrbtu, pobiranje bonbonov na dnu vedra ter ostale.

Njihova skupina sicer šteje 48 članov. Prvo srečanje v mesecu preživijo v druženju s skavti vseh starosti iz Novega mesta ter okolice, nato sledita 2 srečanji, ko se člani dobijo med seboj v manjših skupinah – vodih, kjer se učijo odgovornosti in raznih skavtskih veščin, kot so zgradbarstvo, ognji in kuhanje, prva pomoč, orientacija, bivakiranje … Na koncu meseca sledi skupno srečanje IV, kot je bilo tudi sobotno.

»Letošnje leto je za nami, imeli smo se super, spoznali in naučili smo se veliko novih stvari, spletli nova prijateljstva. Čaka pa nas še nagrada, poletni tabor. Že ob tej priložnosti lahko povabimo vse otroke ter mlade, ki bi se nam želeli pridružiti v naslednjem skavtskem letu, ki se začne v oktobru. Vse informacije bodo dostopne na naši spletni strani ter Facebook profilu,« je še zapisal Deželan.