IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Črnomelj

FOTO: Zahvalna maša ob 25-letnici stega Črnomelj 1

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.02.2017 05:34

Belokranjski skavti so se včeraj zbrali na stegovem srečanju in kasneje še na zahvalni maši v spomin na prve obljube črnomaljskih skavtov, ki so bile dane točno pred 25 leti ter v zahvalo za vse skavte stega.

Časovni stroj, ki skavte spremlja že od začetka skavtskega leta je skavte spet pomotoma odpeljal, namesto v sedanjost v obdobje viteštva. Tam so spoznali kralja, kraljico in kar nekaj vitezov, ki so jim v dramski igri pokazali, da včasih ni pomembna samo moč, ampak veliko več štejejo vrednote kot so požrtvovalnost, sodelovanje in pomoč drugim. Zatem so se skavti razdelili po starostnih skupinah in se ob igri ter različnih dejavnostih pogovarjali o skavtski obljubi, o vitezih ter različnih vrednotah, ki so v ospredju skavtstva.

Sledil je najpomembnejši dogodek, na katerega so se pripravljali kar dolgo časa – sveta maša. Pri maši so kot običajno sodelovali, verjetno najbolj opazna »sprememba« belokranjskih skavtskih maš pa je bilo sodelovanje skavtskega benda, ki ga sestavljajo člani lokalne enote ter petje pevskega zbora, kar je resnično popestrilo sveto mašo. Pri maši so obnovili skavtske obljube in se zahvalili vsem, ki so prepletli svojo pot s skavtsko potjo lokalne enote. Po maši je sledila še pogostitev, razšli pa so se z mislijo, da praznovanja še ni konec, saj se kmalu spet snidejo v še večjem številu na prireditvi, ki bo zadnji dan marca v Kulturnem domu Črnomelj.