Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Krško

FOTO: Zaključek sanacije plazu v Drenovcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.06.2016 10:58

Po poplavah, ki so na širšem območju občine povzročile kar nekaj škode na občinskih cestah, je Občina Krško v zadnjem letu pristopila k sanaciji večjega števila plazov.

Včeraj so tako v okviru občinskega praznika s krajšo slovesnostjo obeležili zaključek sanacije plazu v Drenovcu v krajevni skupnosti Senuše. Hkrati pa sta župan Miran Stanko in predsednik KS Senuše Damjan Mežič namenu predala obnovljeno cesto Senuše – Križe v dolžini 1,1 km.

Kot je ob tem povedal župan občine Krško mag. Miran Stanko, je bila pred sanacijo cesta Ladna – Kurja vas na odseku v naselju Drenovec le delno prevozna. V lanskem letu je Občina Krško pristopila k sanaciji v skupni višini 60.000 evrov, in sicer so uredili odvodnjavanje, drenažo in zgradili oporni zid v dolžini 40 metrov, na novo so uredili tudi cesto.

V okviru dogodka so namenu predali tudi obnovljen 1,1 kilometra dolg odsek ceste Senuše – Križe, ki so jo konec lanskega leta v skupni višini 40.000 evrov preplastili in uredili odvodnjavanje v skladu s programom vzdrževanja in obnove cest v občini Krško.

Na območju krajevne skupnosti Senuše je v letošnjem letu še v načrtu modernizacija odseka ceste Senuše – Križe, v smeri hišne številke Senuše 57. Še v letošnjem letu pa bo tudi pripravljena projektna dokumentacija za projekt odvodnjavanja meteornih vod in ureditev vodotoka ob lokalni cesti Senuše – Drenovec v dolžini 1400 metrov.

Miran Stanko, župan Občine Krško


Damjan Mežič, predsednik KS Senuše