stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

FOTO: Zaključna konferenca projekta ASTUS

Piše: Mo NM

Čas objave:
19.10.2019 12:35

V torek 15. oktobra je v Ljubljani in Novem mestu potekala zaključna konferenca mednarodnega programa o pametnem transportu in urbanističnih strategijah na področju Alp – ASTUS.

Mestna občina Novo mesto je pri projektu sodelovala skupaj z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije, triletni projekt pa je povezal dvanajst partnerjev iz Francije, Italije, Nemčije, Avstrije in Slovenije. Udeleženci dogodka so se seznanili z rezultati projekta, izmenjali izkušnje in premisleke o možnostih za delovanje, na obisku v Novem mestu pa so si ogledali prenovljeni Glavni trg in se srečali z lokalnimi deležniki na področju urbanizma in trajnostnega razvoja. 

novo-mesto, projekt-astus
Zaključna konferenca projekta ASTUS
Mo NM

Projekt ASTUS podpira lokalne skupnosti pri opredeljevanju in udejanjanju dolgoročnih rešitev na področju mobilnosti in prostorskega načrtovanja, usmerjenih v zniževanje izpustov toplogrednih plinov, povezanih z dnevno mobilnostjo. Partnerji projekta delujejo na pilotnih območjih v Avstriji, Franciji, Italiji, Nemčiji in Sloveniji. Poglavitni rezultati so transnacionalna tipologija alpskih območij, nabor orodij za zniževanje izpustov toplogrednih plinov, lokalni scenariji, strategije in akcijski načrti ter priporočila za zniževanje izpustov toplogrednih plinov v alpskem prostoru.
Mestna občina Novo mesto je v projektu sodelovala v vlogi pilotnega območja. Projekt se je časovno izvajal v času priprave temeljnih strateških dokumentov Mestne občine Novo mesto, zato so temeljni cilji in rešitve projekta ASTUS glede celostnega in povezanega usmerjanja razvoja urbanih in prometnih sistemov že vključeni v odločitve.


Dodatne informacije so na voljo na spletni strani projekta : https://www.alpine-space.eu/projects/astus/en/home