pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

FOTO: Zaključna prireditev projekta Zeleni nahrbtnik

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2016 10:50

ZPM Krško je minuli četrtek organizirala zaključno prireditev za predšolske otroke, ki so sodelovali v projektu Zeleni nahrbtnik z Zmajčkom Jurčkom v šolskem letu 2015/2016.

Letos so uspešno zaključili že 11. leto izvedbe projekta, v katerem vsako leto sodeluje več kot 800 otrok in mentoric iz desetih vrtcev občin Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki in Sevnice. Otroci so si skupaj z vzgojiteljicami v senovški kulturni dvorani ogledali predstavo z naslovom Zmajeve dogodivščine v izvedbi lutkovne sekcije DKD Svoboda iz Senovega. Po ogledu predstave, nad katero so bili tako otroci kot vzgojiteljice navdušeni, se je koordinatorka projekta pri ZPM Krško, Darinka Kerin Kiler, zahvalila Krajevni skupnosti mesta Krško, ki je omogočila ogled predstave ter vsem mentoricam in otrokom za sodelovanje v projektu. Prisotne je povabila k sodelovanju tudi v prihodnjem šolskem letu. Otroci so si ogledali tudi lutke, ki so nastopale v predstavi, jih od blizu spoznali in se z njimi slikali.

Predstavo si je skupaj ogledalo 200 predšolskih otrok, ki letos še obiskujejo vrtec, jeseni pa bodo prvič prestopili šolski prag, je zapisala Darinka Kerin Kiler, koordinatorka projekta Zeleni nahrbtnik pri ZPM Krško