stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

FOTO: Zasegli prepovedano konopljo

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
16.10.2019 08:36

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 247 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA
Policisti PP Krško zasegli prepovedano konopljo
Policisti PP Krško so pridobili odredbo sodišča in v tem tednu opravili hišni preiskavi na naslovu bivanja dveh osumljencev. Našli in zasegli so okoli dva kilograma prepovedane konoplje in naboje. Zoper osumljenca bodo podali kazenski ovadbi zaradi kaznivih dejanj Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Foto: PP Krško



PROMETNA VARNOST
Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Šentjernejski policisti so med kontrolo prometa v Rojah okoli 18. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,06 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zoper 33-letnega moškega, ki je med postopkom grozil policistoma, bodo na pristojno tožilstvo podali tudi kazensko ovadbo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Oštrcu in Semiču izsledili in prijeli tri državljane Egipta, dva državljana Pakistana in državljana Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.