zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

FOTO: Zbrali 1000 € za mlade športnike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.09.2015 11:44

Rotaract klub Novo mesto je minulo soboto na košarkarskem igrišču Športno rekreacijskega centra Loka v Novem mestu organiziral 3. Dobrodelni košarkarski turnir trojk ter zbral 1000 evrov za potrebe športnih programov Dnevnega centra za otroke, ki deluje v okviru Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto.

Čeprav se je evforija ob Eurobasketu že nekoliko polegla, košarka na Dolenjskem še kako živi. To je dokazal tudi letošnji že 3. Dobrodelnem košarkarskem turnirju trojk Rotaract kluba Novo mesto. S predhodnima turnirjema so že pomagali Danilu Kameniku, košarkarju paraplegiku, pri nakupu košarkarskega vozička, lani pa je Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja s pomočjo finančnih sredstev, zbranih na turnirju, postavilo polovico košarkarskega igrišča.

"Letos smo se odločili, da pomagamo mladim nadobudnim športnikom, ki se udeležujejo športnih aktivnosti v okviru Dnevnega centra za otroke v okviru Društva za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD) Novo mesto," so sporočili organizatorji. Dnevni center za otroke je namenjen otrokom s težavami v odraščanju oziroma otrokom, pri katerih je zaradi prisotnosti številnih dejavnikov tveganja, predvsem socialnih stisk in izključenosti, možnost pojava psihosocialnih težav. Bistvo programa je vzpostavljanje vsakodnevnega kvalitetnega stika med otroki, prostovoljci in izvajalci programa ter organiziranje različnih aktivnosti, ki so usmerjene predvsem v podporo in krepitev moči, pridobivanje novih znanj in veščin, razvijanje socialnega, kulturnega in človeškega kapitala, doživljanje pozitivnih izkušenj ter gradnja pozitivne samopodobe pri otrocih.

Eden od pomembnih elementov programa so tudi športne dejavnosti, kjer pa se zaradi vse večjega interesa otrok vsako let bolj odraža pomanjkanje finančnih sredstev. Z namenom pomoči pri ohranitvi in izboljšanju tovrstnih programov se je letos na Loki zbralo 8 ekip, ki so poleg dobre igre tudi prostovoljno prispevale del finančnih sredstev za končno donacijo.

Dobrodelni košarkarski turnir že od prve izvedbe sloni na načelih »fair playa« oz. poštene igre ter na tem, da je važno sodelovati, ne zmagati. Kljub temu pa je prav, da omenimo tiste, ki so se pod koši najbolj izkazali. 1. mesto je osvojila ekipa »Auxilium«, 2. mesto je pripadlo »Tazadnja ekipi«, tretja pa je bila ekipa »ŠD Straža«. MVP turnirja je postal David Mervar, v tekmovanju posameznikov v metanju trojk je bil najbolj uspešen Uroš Mihelič, nagrada za »fair play« na turnirju pa je pripadla ekipi Troti.

Z donacijami ter prostovoljni prispevki ekip ter obiskovalcev so zbrali 1000 evrov. Predsednik Rotaract kluba Novo mesto Tilen Šerbec Turk se je v sklepnem delu turnirja zahvalil vsem prisotnim za nesebično pomoč in sodelovanje ter predal simboličnim ček z zneskom donacije vodji programov DRPD Novo mesto Branki Bukovec, ki je ob zahvali poudarila, da bodo otroci z veseljem izkoristili nove priložnosti za športne aktivnosti v okviru Dnevnega centra za otroke.

"Člani Rotaract kluba Novo mesto se srčno zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli doprinesli k uspešni izvedbi turnirja, še posebej vsem donatorjem in sponzorjem, ki nam vsako leto pomagajo s praktičnimi nagradami in donacijami, ter seveda tekmovalcem in obiskovalcem turnirja, brez katerih 3. Dobrodelnega košarkarskega turnirja trojk ne bi bilo," so zaključili sporočilo za javnost.