Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Kostanjek

FOTO: Zeleno okno in miza prijateljstva v Kostanjku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.09.2016 10:03

Ob svetovnem dnevu turizma Občinska turistična zveza Krško v sodelovanju z Zadrugo Etnoart z.o.o. in Centrom za podjetništvo in turizem Krško organizirajo odprtje zelenega okna in mize prijateljstva, ob 16.30 uri na kmetiji Špiler v Kostanjku.

V občini Krško bodo dogodek dopolnili s predstavitvijo turističnih društev, lokalne gastronomije in tradicionalnih jedi. Posavje je bogato z darovi narave, od žit, sadja, zelenjave in gozdnih sadežev. "V občini Krško želimo na svetovni dan turizma poleg zelene in neokrnjene narave prikazati tudi nekatere tradicionalne jedi. Turistična društva s svojim delovanjem nesebično in prostovoljno prispevajo velik delež pri razvoju turizma v občini Krško in želijo ob tem posebnem dogodku predstaviti svoje delovanje. Pripravili bodo tudi nekatere tipične jedi in pridelke, ki zaznamujejo naše okolje- bohorski čaji in prsjača, jedi iz raške čebule, izdelki trapistovske dediščine, štrudel iz kozjanskih jabolk, korejevc….in seveda tudi domača vinska kapljica." so sporočili z občine Krško.

Svetovni dan turizma je namenjen tudi prepoznavanju prijateljstva, sožitja in medsebojnega povezovanja, kar je v turizmu velikega pomena. V ta namen bo uradno odprta tudi miza prijateljstva, ki v medsebojnem spoštovanju povezuje dva soseda, ki se že vrsto let ukvarjata s turizmom in v celoviti ponudbi predstavljata vasico Kostanjek kot skriti posavski biser.


Zeleno okno in mizo prijateljstva bo uradno odprl župan občine Krško mag. Miran Stanko, navzoče bo pozdravil predsednik Občinske turistične zveze- Alojz Kerin in predsednik Zadruge Etnoart z.o.o.- Peter Špiler.