stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Krško/Beograd

FOTO: Zgodba o uspehu se nadaljuje, PK Lukec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.06.2016 15:57

V nedeljo, 5. junija so se plesalci PK Lukec iz Krškega in Plesnega Vala iz Celja skupaj udeležili mednarodnega plesnega festivala Catch The Rhythm v Beogradu v Srbiji. Odprava je skupaj štela 51 plesalcev, 15 članov Plesnega Vala iz Celja, 36 plesalcev iz Plesnega kluba Lukec ter 3 spremljevalci in trenerji.

V prvem delu festivala so plesalci nastopili v svojih kategorijah, kjer so osvojili štiri prva mesta. Zmago si je med članskimi step solisti priplesal Luka Vodlan, med mladinskimi hip hop malimi skupinami je slavila skupina Madness (Maša Tekavčič, Maja Koretič Urbanč, Eva Krošelj, Neja Tomše, Ana Jurman, Zoija Hana Kozole, in Korina Vintar), prav tako je isto imenska skupina slavila med hip hop mladinskimi formacijami, kjer so poleg že omenjenih zaplesale še Kaja Dobrovnik, Valentina Pirc, Saša Oblak, Stella Resnik, Nika Gradišek, Laura Ivanšek, Nina Škoberne, Maruša Grmšek, Nina Kelhar ter Koni in Kiara Kerin. Zmago si je med članskimi hip hop formacijami priplesala tudi skupina Force, ki jo sestavljajo plesalci Plesnega Vala iz Celja in PK Lukec (Mark Gerjevič, Katja Pirc, Dea Micić, Nika Tabor, Jasna Preskar in Patricija Štrbuncl Jalovec).

Poleg zmag so z izjemnimi uvrstitvami uspehe dopolnili še ostali tekmovalci. Med članskimi solisti je Mark Gerjevič osvojil 3. mesto, Dea Micić pa 5. mesto. V kategoriji hip hop člani formacije je nastopila skupina So what (Mateja Kuntarič, Udovč Urška, Alenka Merhar, Ivanušič Mirjana, Brigita Andlovic, Krstič Romana, Ružič Miloš, Mojca Tabor, Grmšek Martina, De Costa Claudia, Ksenija Vintar in Luka Vodlan) in si priplesala odlično 2. mesto.

Na večerno gala prireditev, kjer so se predstavili najboljši članski tekmovalci sta se med solisti uvrstila Luka Vodlan in Mark Gerjevič, med članskimi formacijami pa skupina Force in So what. Na koncu je Luka Vodlan osvojil 3. mesto, Mark Gerjevič pa 4. mesto. Med formacijami je skupina So what na koncu pristala na 5. mestu, skupina Force pa je postala zmagovalec festivala Catch the Rhythm v Beogradu.


S tem se nadaljuje zgodba o uspehu združenih plesalcev plesnih klubov iz Celja in Krškega, ki delujejo pod mentorstvom koreografa in trenerja Mihe Pozniča.

Pred zaključkom sezone so pred plesalci še trije pomembni dogodki. Že ta vikend se 9 članov Lukca odpravlja na evropsko prvenstvo v hip hopu na Češko. V četrtek, 16.6. bodo plesalci Lukca zaplesali na zaključni produkciji kluba ZAPLEŠIMO NA TRGU, ki bo na Trgu Matije Gubca od 17.30 ure dalje. Od 18. do 26. junija pa je na vrsti sklepno dejanje sezone, državno prvenstvo za leto 2016, ki bo v Medvodah.