pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Bistrica ob Sotli

Foto: Zgodbe za pogumne mulce

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2016 12:53

V Kulturnem domu v Bistrici ob Sotli je pretekli konec tedna svoj prvenec z naslovom Vikingi s Pipija: Zgodbe za pogumne mulce predstavila domačinka Maja Božiček, ki sicer že nekaj let živi v Macau

Z avtorico, ki je po poklicu teologinja, po srcu pa potapljačica, popotnica in avanturistka, se je pogovarjala dr. Jasna Potočnik Topler, v kulturnem programu pa so sodelovali soustvarjalci knjige ter Andrej Boštjančič in Mitja Krivec iz Brencl bande.
Polno dvorano bistriškega Kulturnega doma je nagovoril župan Občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, ki je poudaril, da je izid knjige vedno praznik kulture in jezika. Knjiga Maje Božiček prinaša 14 izvirnih zgodb, v katerih nastopajo junaki Artur, Suhec, Izadora, Artičoka, doktor »What« in mnogi drugi. Za kratek čas so knjižni liki v odlomkih in ilustriranih likih na odru tudi oživeli. Nove zgodbe poleg napetih dogodivščin prinašajo obilico humorja in nasvetov, zato bodo prijetno branje za majhne in velike.

O KNJIGI

Knjiga Vikingi s Pipija prinaša štirinajst izvirnih zgodb o podvigih skrivnostnih in pogumnih mornarjev. Junaki s severa po nesrečnem brodolomu novi dom in razburljive pustolovščine najdejo na prijaznem tropskem otoku z imenom Pipi. Tamkajšnje prigode in nezgode so spletene v napete zgodbe, začinjene s humorjem. Poleg najmlajših bodo gotovo pritegnile tudi odrasle bralce, saj odsevajo drobne življenjske resnice in sporočilo, da je nove priložnosti mogoče najti na zelo nenavadnih krajih.

O AVTORICI
Avtorica knjige Vikingi s Pipija Maja Božiček je tesno povezana z zgodbami in s pravljicami. Ima najbolj pravljični priimek na svetu, prihaja pa iz pravljično lepe Bistrice ob Sotli. Zgodbe nabira med potepanjem po daljnih krajih in potapljanjem po čudovitih tropskih morjih. Peščico jih je zbrala za vse strastne bralce, ki radi poletite na krilih domišljije. Pomemben je podatek, da je avtorica tudi teta - Maksova in Oskarjeva teta.