Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Kostel

FOTO: Živ žav pri Fari skozi vso leto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.04.2016 14:42

Center šolskih in obšolskih dejavnosti Dom Fara na Kostelskem je z 61 ležišči eden večjih v mreži teh domov, ki vsem slovenskim šolarjem ponujajo raznovrsten športni in naravoslovni program skozi vso leto.

Dolina zgornje Kolpe, domska stavba je le lučaj oddaljena od te slovenske krasotice, je vselej vabljiva tudi za ne šolske skupine, ki organizirano pri Fari preživijo dneve vikenda. Direktor centra dr. Damir Marković je v program dejavnosti vnesel paleto raznolikih vsebin, ki jih v okviru med sosedskih projektov izvajajo skupaj z ustanovami iz hrvaških Delnic (pri tem ima izjemno pomembno vlogo Davorin Klobučar, predsednik Udruge Kupa , sicer zaposlen na občini Delnice) od Fare oddaljenimi štirinajst kilometrov.

»Tako po zimi kot tudi po leti (smučišča, bazen, dvorana) uporabljamo njihove objekte, ostale programske vsebine ponuja okolica centra pri Fari, » je dejal dr. Marković.

Sicer pa lahko hrvaškim otrokom poleg adrenalinskega parka ponudijo še plezalno steno, sprehajalne poti in rafting na Kolpi.

V okviru meddržavnega sodelovanja se bodo potegovali tudi na razpisih za evropska sredstva. Na centru je zaposlenih, po šolskih normativih 7,8 delavcev, ena izmed prioritet pri delu pa bo ureditev medsebojnih razmer z občino Kostel, ki je lastnica stavbe, v kateri ima center prostore od leta 1998.

Damir Markovič o statusu


Damir Markovič o programu


Damir Markovič o zasedenosti