cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Krško

FOTO: Župan s predstavniki verskih skupnosti v občini

Piše: L.P.C.

Čas objave:
01.02.2018 13:59

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je včeraj s sodelavci v Krškem gostil predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo v občini Krško.

 Potem ko so si pod vodstvom župnika Marka Burgerja in ob prisotnosti predsednika KS Veliki Trn Francija Lekšeta ogledali obnovljeno cerkev sv. Vida na Ravneh v krajevni skupnosti Veliki Trn, je župan gostom predstavil delo in naložbe občine Krško v letu 2017 in načrte za letošnje leto.

Na področju kulturne dediščine je po njegovih besedah Občina Krško v lanskem letu za obnove preko razpisa namenila nekaj manj kot 37.700 evrov. Med drugim tudi za konservatorsko restavratorska dela na oljni sliki sv. Jožefa na cerkvi na Trški Gori v krški župniji, prav tako konservatorsko restavratorska dela na stranskem oltarju sv. Frančiška cerkve v župniji sv. Križ v Podbočju, za obnovo spomenika NOB v Dobravi pri Podbočju, za obnovo stranskih lesenih oltarjev v cerkvi Sv. Duha na Raztezu v brestaniški župniji, zadnjo fazo obnove fasade cerkve sv. Ruperta v videmski župniji ter za gradbeno sanacijska dela na zunanji fasadi in notranja pleskarska dela v cerkvi sv. Vida na Ravneh.

Prav tako je Občina Krško v lanskem letu začela z obnovo Hočevarjevega mavzoleja v mestnem parku v Krškem, kulturnega spomenika, ki je pomemben kulturno zgodovinski pomnik dveh pomembnih krških osebnosti – zakoncev Hočevar, ki sta s svojim delom in dobrodelnostjo v veliki meri sooblikovala ne samo lokalni prostor, ampak tudi širše. Prva faza obnove je obsegala konservatorsko restavratorske posege na kamnitih in kovinskih elementihzunanjosti mavzoleja, za kar je Občina Krškouspešno pridobila 20.000 evrov nepovratnih sredstev na javnem razpisu Ministrstva za kulturo, od skupno 55.347 evrov.