franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Črnomelj

FOTO: Župančičeva bralna značka za zaposlene v Domu starejših občanov Črnomelj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2016 14:45

V sodelovanju s Knjižnico Črnomelj že od lanskega leta v Domu starejših občanov v Črnomlju izvajajo bralna srečanja za stanovalce. Ta srečanja vodi knjižničarka Jožica Žunič. Po dobrem odzivu pa so se v domu odločili, da kakovostno branje ponudijo tudi zaposlenim.

V knjižnici Doma starejših občanov Črnomelj so v sodelovanju s Knjižnico Črnomelj tako včeraj pripravili slovesnost in odprli nov bralni kotiček oziroma knjižno polico, kjer bodo zaposleni lahko posegali po izbranem leposlovnem in strokovnem gradivu.

Na prireditvi je zbrane najprej pozdravila direktorica Doma starejših občanov Črnomelj, Valerija Lekić Poljšak, ki je poudarila dobro dolgoletno sodelovanje med domom in knjižnico, direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić pa je poudarila, da je Dom starejših občanov Črnomelj ena redkih ustanov, kjer skupno razvijajo in krepijo bralno kulturo.

Župančičeva bralna značka, namenjena zaposlenim v Domu starejših v Črnomlju se je začela v tem mesecu in bo trajala vse do aprila prihodnje leto, ko bodo s knjižnico pripravili tudi zaključek in v goste povabili pisatelja Toneta Partljiča. Njegov opus del je prav tako uvrščen na knjižno polico, ki skupaj obsega kar 40 enot kakovostnega knjižnega gradiva.

Sodelujoči pri bralni znački naj bi prebrali vsaj pet knjižnih del, svoje misli in občutke o prebranem pa strnili na zloženko.

Ob otvoritvi novega knjižnega kotička in bralnega potepa so včeraj pripravili krajši kulturni program, v katerem so nastopili stanovalci z recitacijami, številnim navzočimpa sta se predstavila tudi Breda in Darko Kočevar s Kamišibaj gledališčem.