pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

FOTO: »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« v mesecu maju

Piše: ZPTM Brežice

Čas objave:
08.05.2018 12:56

V sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje izvajalci preventivnega projekta »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« v mesecu maju nadaljujejo z izvedbo preventivnih aktivnosti na šolah na območju občine Brežice.

Prejšnji teden so obiskali OŠ Bizeljsko, kjer so za učence 9. razreda izvedli krajše predavanje in preventivne delavnice. Učencem so podali nekaj osnovnih informacij o škodljivi rabi dovoljenih in nedovoljenih drog ter o zasvojenosti nasploh.

Glavni cilj preventivnega projekta je ozaveščanje mladostnikov na temo droge, promoviranje varne zabave in spodbujanje mladih h kvalitetnemu preživljanju njihovega prostega časa. Predavanja izvajajo strokovnjaki iz Centra za socialno delo Brežice, Zdravstvenega doma Brežice in Policijske postaje Brežice. Preventivne delavnice izvajajo usposobljeni prostovoljci pod mentorstvom Mladinskega centra Brežice.

Aktivnosti, ki so jih izvedli za učence 9. razreda iz OŠ Bizeljsko (razred šteje 8 učencev), so potekale v sproščenem vzdušju ter interaktivno v obliki pogovora in debate. Tudi tokrat so ob koncu srečanja z učenci izvedli anonimno anketo, v kateri so jih spraševali po vtisih glede na izvedena predavanja in delavnice. Učenci so odgovorili, da so jim bile aktivnosti zelo všeč, pri čemer so še posebej izpostavili odprt pogovor in možnost izražanja mnenj. 

Ta mesec bodo sicer obiskali še dve šoli.