stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Žužemberk

FOTO: Žužemberški gasilci praznovali 130 let

Piše: Radio Krka/Slavko Mirtič

Čas objave:
20.07.2018 20:34

Žužemberški gasilci so preteklo soboto,14. julija, ta častitljivi jubilej proslavili s parado in svečanim mimohodom gasilcev in vozil skozi Žužemberk, ki jo je vodil poveljnik OGP Žužemberk Boris Sajevic

Prireditev so gasilci nadaljevali na igrišču pred Osnovno šolo Žužemberk, kjer so se zahvalili donatorjem in na  pot pospremili novo gasilsko vozilo za intervencije ob prometnih in drugih nesrečah.
S kulturnim programom so slovesnost  popestrili: mestna godba iz Novega mesta in Moški pevski zbor Cirila Zajca pod vodstvom Nine Zajec, program pa je povezovala Mateja Filipič. Visoki gostje, med drugim tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije, Franci Petek, generalni direktor URSZR,  Darko But, poveljnik predsednik Regijskega sveta Dolenjske regije, Janez Bregant, predsednik GZ Novo mesto, Fikret Fejzič, in župan Občine Žužemberk, Franc Škufca, so nagovorili zbrane  številne gasilce in goste. Predsednik PGD Žužemberk, Mihael Filipič, je predstavil delo društva, ki je doživelo številne vzpone in padce.

IMG_6503.jpg

"Eden prelomnih trenutkov v zgodovini operativne enote je bil nedvomno podpis z upravo za zaščito in reševanje, s katerim se je društvo obvezalo, da bo zagotavljalo kader in opremo za neposredno posredovanje v prometnih nesrečah v občini," je dejal predsednik Filipič in dodal, da bo novo gasilsko vozilo za tehnično reševanje v prvi vrsti zagotovilo uspešno posredovanje in da bo investicija upravičila zaupanje.
Gasilcem   sta  čestitala tudi poveljnik GZ Slovenije, Franci Petek, in Darko But ter jim izročila visoko odlikovanje.  Govorci so izrazili tudi željo za čim hitrejšo gradnjo regijskega poligona za usposabljanje gasilcev iz dolenjske in belokranjske regije, ki pa je kot je znano, zastalo zaradi nekaterih prijav in pritožb.   Sledil je vrhunec slovesnosti s prerezom traku novega vozila za intervencije. Trak sta prerezala župan Franc Škufca in pokrovitelj Jože Štupar, prokurist iz podjetja Keko.- Oprema Žužemberk. Blagoslov novega vozila pa je opravil žužemberški dekan in častni kanonik Franc Vidmar. Sledila je še podelitev zahval sponzorjem, ki so podprli nakup vozila in prijateljsko izmenjavo daril, ter druženje, ki se je nadaljevalo z veselico.

Slavko Mirtič
Foto: S. Mirtič
 .