franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

FOTO&AVDIO: 3. maraton Muvit/6x60 v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.08.2016 11:02

V Šolskem centru Novo mesto bo do petka potekal 3. maraton ustvarjanja kratkih filmov Muvit/6x60. Na maratonu se bo za denarne nagrade žirije in občinstva potegovalo do 25 slovenskih in tujih ekip.

Filmske ekipe na maratonu v 60 urah spišejo predlogo in po tej posnamejo ter zmontirajo film, ki ne smeti biti krajši od šestih in daljši od osmih minut. Vsaka ekipa tudi izžreba ovojnico, v kateri dobi obvezujoče napotke glede predmeta, ki ga je potrebno v filmu uporabiti, akcije, ki ji je treba slediti in stavka, ki ga mora uporabiti.

Žirija bo nagradila tri ekipe, ki bodo uspele omenjene usmeritve v svojem filmu najbolje ustvarjalno uporabiti.

V okviru maratona bodo drevi in v četrtek zvečer v parku pred novomeškim dijaškim domom pripravili tudi kino pod zvezdami z izborom filmov preteklih dveh filmskih maratonov, v petek pa bodo v sklopu zaključnega večera v Kulturnem centru Janeza Trdine predvajali letos ustvarjene kratke filme.

Te bo pred tem ocenila žirija priznanih filmskih ustvarjalcev, ki jo bodo sestavljali režiser Miha Knific, direktor fotografije Miha Tozon in igralka Ana Dolinar Horvat, ob predvajanju ustvarjenih filmov pa bo priložnost za glasovanje za najboljši film maratona dobilo tudi občinstvo.

Zlata Muvit nagrada zmagovalcu prinaša 2000 evrov, srebrna 1000 evrov in bronasta 500 evrov. Najboljši film mlade sekcije z do 21 let starim režiserjem bo prejel nagrado 500 evrov, podelili bo še dve nagradi; 500 evrov za najboljši na območju Novega mesta posneti film in nagrado občinstva v znesku 600 evrov.

Muvit/6x60 po besedah organizatorjev postaja tradicionalno srečevališče vseh navdušencev nad snemanjem filmov, središče dogajanja pa bo v omenjenem šolskem centru, ki bo tudi nekakšen maratonski bazni tabor.

Po besedah direktorja in pobudnika omenjenega festivala oziroma maratona Gregorja Grafa bi radi vsako leto pritegnili čim več udeležencev. Hkrati so ponosni, da se tako kot njegovi tekmovalci in udeleženci kot nepozabna filmska izkušnja razvija tudi Muvit/6x60.

Direktor in idejni vodja Muvita Gregor Graf o izzivih


Idejni vodja Muvita Gregor Graf o poteku