pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Brežice

FOTO&AVDIO: Bodoče zvezde bodo pele v Brežicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.08.2016 09:18

Mesto ob sotočju Save in Krke tokrat pripravlja Mednarodni otroški pevski festival Brežice 2016, na katerem se bo od 26.8. - 3.9. predstavilo 42 mladih talentov iz Slovenije in Hrvaške.

Znan je tudi že dokončen seznam nastopajočih na Mednarodnem otroškem pevskem festivalu Brežice 2016, njihove obraze si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Foto: brezice.eu)



V obeh polfinalnih izborih se bo predstavilo 21 nastopajočih:
Prvi polfinalni izbor, 26. avgust ob 18.00 uri (7 nastopajočih v starostni skupini od 6 do 10 let in 14 nastopajočih v starostni skupini od 11 do 15 let)
Drugi polfinalni izbor, 27. avgust ob 18.00 uri (6 nastopajočih v starostni skupini od 6 do 10 let in 15 nastopajočih v starostni skupini od 11 do 15 let)

Skupaj je torej 42 nastopajočih mladih bodočih zvezd, od katerih jih bo 20 uvrščenih v veliki finalni izbor Mednarodnega otroškega festivala Brežice.


V vsakem polfinalnem izboru bo strokovna komisija izbrala po 4 finaliste in občinstvo 2 finalista iz višje starostne kategorije, ter iz nižje starostne kategorije 2 s strani strokovne komisije in 1 po izboru občinstva v dvorani. Strokovna komisija bo, ne glede na starostno skupino, v vsakem izboru izbrala še dodatnega finalista, ki se mu ne bo uspelo uvrstiti v finale po rezultatih glasovanja, jih bo pa vseeno prepričal s svojim nastopom. Skupaj bo tako v vsakem polfinalnem izboru izbranih 10 finalistov, 20 iz obeh polfinalnih izborov skupaj.

Strokovna komisija bo ocenjevala kakovost nastopa v celoti in ga opredelila s točkovanjem kakovosti petja, interpretacije in odrskega nastopa, medtem, ko bo občinstvo preprosto v glasovalne škatle odvrglo vnaprej kupljene glasovalne lističe svojemu favoritu v nižji in favoritu v višji starostni kategoriji posebej.

Občinstvo bo lahko kupilo glasovnice ob vstopu v dvorano. Število glasovnic, ki jih lahko posameznik kupi, zaradi različnih oddaljenosti podpornikov nastopajočega, ne bo omejeno. Pomeni, da bo lahko nastopajoči iz Osijeka ali Portoroža, kupil enako število glasovnic, kot jih lahko kupijo številni podporniki nastopajočega iz bližnjih krajev, ki se bodo zlahka udeležili polfinalnega izbora.

Cena glasovnice bo 4 EUR, izkupiček prodanih glasovnic pa bo v celoti namenjen pokrivanju stroškov nadaljnjega razvoja festivala.

Organizator festivala je Partitura d.o.o. s podporo Občine Brežice in sodelovanjem ZPTM Brežice ter Posavskim muzejem Brežice. Pod produkcijo in izvedbo festivala pa se podpisuje Glazbeno-Plesni Studio "Ritam".

Organizatorica tekmovanja Brigita Šuler o Mednarodnem otroškem pevskem tekmovanju