zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

FOTO&AVDIO: Brežiška Fakulteta za turizem z varno točko

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
15.09.2016 12:15

Na vhod brežiške Fakultete za turizem bodo danes nalepili posebno Unicefovo nalepko, s katero se bo ta izobraževalna ustanova pridružila več kot 600 slovenskim varnim točkam, ki otrokom in mladostnikom v stiski ponujajo pomoč, zaščito ali zgolj nasvete. Nalepko z oznako varne točke bo nalepil dekan omenjene brežiške fakultete Boštjan Brumen.

Z brežiške Fakultete za turizem so sporočili, da bodo v tamkajšnji avli hkrati pripravili krajšo predstavitev projekta Varne točke, ki jo bodo izvedli njegovi predstavniki pri slovenskem Unicefu. Otroci in mladostniki pa lahko Varne točke prepoznajo po posebni modri nalepki s smejočo se hišico, ki je navadno nameščena na vidno mesto ob vhodu stavb z varnimi točkami.

O namenu varne točke je Barbara Pavlakovič s Fakultete za turizem povedala: ˝Varna točka je namenjena otrokom in mladostnikom v stiski, kjer lahko poiščejo pomoč, zaščito ali nasvet. K varnim točkam se lahko zatečejo kadarkoli čutijo, da so v težavah, da so žrtve nasilja med vrstniki, imajo težave v družini ali pa potrebujejo pomoč pri domači nalogi in ramo za zjokat se. Varna točka nudi pozornost, prijazen pogovor,ki lahko pomaga otrokom in mladostnikom v nekih težavah.˝


Sicer pa Unicef v sklopu omenjenega projekta v prostorih, kjer se nahajajo varne točke, pripravlja tudi posebna izobraževanja za zaposlene. Teh so se udeležili tudi zaposleni na Fakulteti za turizem, so še zapisali v Brežicah.

Po podatkih slovenskega Unicefa varne točke lahko postanejo različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri, trgovine, razni servisi in podobno, v katerih so za pomoč usposobljeni ljudje, ki otrokom lahko ponudijo trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Sicer pa v več kot 70 krajih po državi deluje več kot 600 varnih točk.

Barbara Pavlakovič s Fakultete za turizem o namenu varne točke: