pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Sodražica

FOTO&AVDIO: Planinski dom na Travni Gori znova zaprt

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.07.2016 10:19

Planinski dom na Travni Gori, prijetna izletniška predvsem pohodniška, kolesarska in planinska točka ter postojanka je od junija znova zaprt.

Zadnja najemnika, ki sta dom z 19 posteljami in 50 skupnimi ležišči oziroma gostinski objekt vodila zadnja štiri leta, druge rešitve kot, da odideta, nista imela. Lastnik stavbe, Gasilska zveza Slovenije, je vedno zahtevala nove pogoje najema, pri tem pa ni bila pripravljena vlagati v nujno posodobitev celotne stavbe in okolice.

Tako se postalvja vprašanje: bo dom za vselej oziroma za nekaj časa v sedanjih najemniških pogojih za obiskovalce zaprt? Sodraški župan Blaž Milavec upa, da se bo rešitev le našla, saj je tako nakazalo vodstvo Gasilske zveze Slovenije. Slednja naj bi dom prenesla v upravljanje na lokalno skupnost.

Dom na Travni Gori je s pridnostjo krajanov in članov sezidalo Turistično društvo Sodražica in je bil njihova last vse do leta 1986, ko so ga brezplačno prenesli na Gasilko zvezo Slovenije. Dogovor je bil, da bi ga temeljito prenovili in tam zgradili učni center. Pa od tega ni bilo nič. Leta 2005 je terapevtska skupnost iz Ljubljane, ob privolitvi Gasilske zveze Slovenije, nameravala dom delno sanirati za svoje potrebe, a so tem na občini in tudi krajani nasprotovali. Težko je sedaj soditi, ali je bila odločitev pravilna ali ne, je še dejal Blaž Milavec.


Blaž Milavec o rešitvah doma na Travni Gori