pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Mirna

FOTO&AVDIO: Prenovljeni za Abrahama

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.08.2016 08:49

Nogometni klub Dana Mirna bo prihodnje leto obeležil 50-letnico delovanja. Priprave na jubilej so začeli, veseli jih predvsem urejanje nogometnih površin v Športnem parku Mirna. V kratkem bodo namreč dobili nove montažne garderobe in tribuno.

Občina Mirna nadaljuje urejanje športnih površin v sklopu Športnega parka Mirna, do konca leta bodo nogometaši dobili garderobe in tribuno za 250 gledalcev. Naložba je ocenjena na 44 tisoč evrov, 24 tisočakov je občina zagotovila preko 23. člena Zakona o financiranju občin. Montažne garderobe bodo ustrezno komunalno opremljene, za tribuno pa je stole že pred časom klubu podarilo mirnsko podjetje Tomplast.

"Tribune bodo pomenile malo več udobja za gledalce, ki jih je na tekmah vse več. Garderobe pa bodo pomenile za same ekipe večjo zasebnost prirpave na tekmo, posvetovanje pred tekmo in tudi možnost za uporabo pred treningom,“ pravi predsednik NK Dana Mirna Dražen Šmuc.


Na Mirni imajo nogometaši poleg osrednjega nogometnega igrišča na voljo še dve pomožni in igrišče z umetno travo, tako da je za infrastrukturo dobro poskrbljeno, zanimanje za šport pa veliko. Mladi mirnski nogometaši tako lahko svoje znanje nabirajo že takoj po vstopu v osnovno šolo, kjer jih prvih veščin uči Matjaž Ožek, v kategoriji U9 se nogometaši merijo na posameznih turnirjih pod vodstvom Matjaža Mraka, kategorijo U11 trenira Simon Čulk, U13 Gregor Erman, U15, ki je napredovala v 1. ligo MNZ Ljubljana, pa Boštjan Kolenc in Marko Pate. V novi sezoni, ki se bo s prvimi tekmami začela zadnji konec tedna v avgustu, pa bodo mladi mirnski nogometaši med mladinci in kadeti tekmovali z vrstniki iz Nogometnega kluba Ivančna Gorica.

"To si štejemo v veliko čast, saj so pri nas fantje po selekciji U15 prenehali s treningom, razen tistega, ki je imel veliko veselje in se je angažiral v Novem mestu ali Ivančni Gorici. To pa pomeni, da fantje po selekciji U15 prestopijo v kadetsko ekipo, ki je združena, oziroma nadaljujejo svojo kariero, kar jim kasneje omogoča tudi uvrstitev v člansko ekipo NK Ivančna Gorica,“ je prednosti tovrstnega dogovora povzel Šmuc in dodal, da so v klubu z mislimi že pri jubileju, ki ga bodo primerno obeležili junija prihodnje leto. Ob tem pa je dodal še zahvalo KMN Potočje Projektiranje Sevnica za kombi, ki so ga na Mirni od sevniškega kluba na pobudo Marka Kotarja prevzeli za simboličen evro, z njim pa pridobili ustrezno vozilo za vožnjo mladih nogometašev.

Predsednik NK Dana Mirna Dražen Šmuc o prenovi