zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brez opisa

FOTO&AVDIO: V Kočevju gradijo novo krožišče

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.09.2016 10:20

Občina Kočevje si želi, da se gradnja krožišča pri avtobusni postaji čimprej konča, saj si organizacijo prometa v snežnih razmerah težko predstavljajo.

Minuli teden so pri avtobusni postaji v Kočevju, na razcepu Reške ceste in Podgorske ulice, začeli graditi krožišče. Delna zapora zaradi gradnje krožišča povzroča precej težav voznikom, saj je postavljena na precej prometni regionalni cesti, ki vodi proti mejnemu prehodu Petrina.

Investicijo, vredno skoraj 300.000 evrov, bo v večini plačala država 90.000 evrov pa bo dodala še občina. O gradnji krožišča so v Kočevju razmišljali že dlje časa, saj so želeli sprostiti promet in omogočiti boljše vključevanje na regionalko G2-106. Krožišče gradi podjetje Mapripro asfalt.


Kočevski župan Vladimir Prebilič je o načrtovanem času izgradnje povedal: ˝Novo krožišče naj bi bilo končano konec januarja 2017. Mi si seveda želimo, da bi bilo prej, saj imamo do skrajnega roka izgradnje na voljo še štiri mesece. Ves čas smo opozarjali državo, da bodo nastopile težave, če se k delu ne bo pristopilo takoj. Upamo pa, da se bo gradnja čimprej končala, saj si težko predstavljamo organizacijo prometa v snežnih razmerah.˝

Kočevski župan Vladimir Prebilič o načrtovanem času izgradnje krožišča: