stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: V Novem mestu odprtje sezone avtodomarjev

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2016 20:25

Na novomeškem Glavnem trgu so dopoldne s posebnim dogodkom obeležili otvoritev avtodomovske sezone in za lastnike avtodomov in počitniških prikolic pripravili nepozaben vikend.

Partnerji v skupni akciji, ki naj bi bila tudi promocija Novega mesta, so Mestna občina Novo mesto, hotel Pri Belokranjcu, Kompas Novo mesto in podjetje Adria Center, ki po okriljem ADRIE PLUS skrbi za prodajo in servisiranje avtodomov in prikolic. Slednja je na prizorišče pripeljala tudi štiri najnovejše avtodomove in eno počitniško prikolico. Po besedah direktorja Adrie Plus, Matjaža Straška, naj bi bil to nekakšen začetek industrijskega turizma v občini, saj si želijo, da bi ta in podobne prireditve postale tradicionalne.

Prečudovito Novo mesto, ki leži na jugovzhodnem delu Slovenije, je mesto, kjer so se rodile sanje o počitniških vozilih. Adria Mobil sodi v evropski vrh proizvajalcev v karavanski dejavnosti, znanje in dolgoletne izkušnje pa ji omogočajo prilagajanje potrebam, željam in zahtevam kupcev na več kot 25 različnih trgih po Evropi in svetu. Stalne inovacije, kakovost in ugodna cena so glavne sestavine Adrijinega uspeha že več kot 50 let.

Vabilu organizatorjev avtodomarjem v Novo mesto se je tako odzvalo več kot 40 lastnikov različnih znamk avtodomov in počitniških prikolic, ki si bodo v teh dneh (do nedelje) ogledali Novo mesto in njegove znamenitosti.


Takoj ob prihodu so obiskali tovarno Adria Mobil in se zatem odpeljali na Grm, na urejeno parkirišče za avtodomove PZA - Camper stop Stara Vrtnarija Grm. Okrog 17.ure se bodo sprehodili po mestu, si ogledali razstavo Adrijinih avtodomov na Glavnem trgu, obiskali tržnico v mestnem jedru, jutri in v nedeljo pa nadaljevali brezplačen vikend v Novem mestu. Ogledali si bodo staro mestno jedro in Dolenjski muzej, se mimo Kapitlja spustili do Loke in tam vkrcali na Rudolfov splav.

V nedeljo bodo obiskali še muzej IMV in si ogledali muzejsko zbirko o razvoju avtomobilske in prikoličarske proizvodnje na Dolenjskem. Obisk Novega mesta bodo zaključili na Matjaževi domačiji, kjer jih bodo domačini pričakali v narodnih nošah, jih pogostili s pehtranovo potico, popeljali po domačiji in v kleti ob domačem narezku in ajdovem kruhu iz krušne peči z orehi, pokušali cviček.

MATJAŽ STRAŠEK O ODPRTJU SEZONE AVTODOMOV


Brez opisa