profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Trebnje

FOTO&AVDIO: Komunala Trebnje bo dobila nov center

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
22.06.2018 06:00

Direktor javnega podjeta Komunala Trebnje Stanko Tomšič in direktor podjetja GPI Tehnika Novo mesto Drago Muhič sta včeraj podpisala pogodbo za izgradnjo novega Poslovno-logističnega centra Komunale Trebnje. Pogodbena vrednost del znaša 2,85 milijona evrov.

Komunala Trebnje, podpis pogodbe za gradnjo PLC, foto Lapego (4).jpg
Komunala Trebnje d.o.o. je javno podjetje v stoodstotni lasti občin Trebnje, Mokronog-Trebelno, Mirna in Šentrupert. Danes zaposluje skoraj 80 delavcev in ima sedež v središču Trebnjega. »Že dolgo vemo, da Komunala Trebnje s svojimi dejavnostmi nikakor ne sodi v center mesta. Težava je v zadnjih letih še toliko večja, ker je Komunala bistveno povečala obseg del in dejavnosti in ti prostori nikakor ne zadoščajo za potrebe, kot jih ima Komunala sedaj. Poleg tega so vsi prostori – tako uprava kot operativa – dotrajani in potrebni celovite obnove. Prostori, v katerih sedaj opravljamo svojo dejavnost, so v lasti Občine Trebnje, Poslovno-logistični center pa bo v lasti Komunale Trebnje,« pojasnjuje direktor javnega podjetja Komunala Trebnje Stanko Tomšič. 

3D JUG_A.jpg
Dolgoletno željo po selitvi Komunale Trebnje v primernejše prostore za delo in izvajanje obveznih in izbirnih gospodarskih javnih služb so začeli uresničevati leta 2016, ko so določili lokacijo in konec istega leta tudi kupili zemljišče za gradnjo novega centra, ki bo stal na obrobju mesta Trebnje v smeri Mirnske doline, kar je optimalna lokacija za dejavnosti, ki jih javno podjetje izvaja na območju vseh štirih občin. S poslovanjem na novi lokaciji Komunala s svojo logistiko ne bo obremenjevala mesta Trebnje, hkrati pa bo prijaznejša do zaposlenih in uporabnikov komunalnih storitev. 

Komunala Trebnje, podpis pogodbe za gradnjo PLC, foto Lapego (2).jpg

V prvi polovici leta 2018 so objavili javni razpis za izbor izvajalca del, na katerem je bilo izbrano podjetje GPI Tehnika d.o.o. Novo mesto. Direktor Drago Muhič je podpisal pogodbo o izgradnji centra, katere vrednost je 2,85 milijona evrov, Komunala pa za nakup zemljišča, projektno dokumentacijo, preddela, nadzor in plačilo komunalnega prispevka namenja še približno pol milijona evrov.

PLC_KT_KONCEPT_A.jpg

Začetek del bo takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja (najkasneje v začetku julija), nov center pa naj bi začeti uporabljati maja 2019.

Izjava Stanka Tomšiča

Stanko Tomšič o vzrokih za nov center