merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

laganje Petisvet.si

Prepoznajte znake in razkrinkajte lažnivce!

Pilot_2_galerija Svet24.si

Vojaški piloti krepko prehiteli zdravnike

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

Novice Prečna

FOTO&VIDEO: Državna razstava in ocenjevanje pletenic

Piše: M.K., R.N.

Čas objave:
17.02.2019 18:43

V prostorih nekdanje osnovne šole v Prečni so na ogled postavili bogat nabor umetelno izdelanih pletenic, ki so tekmovale tudi na državnem ocenjevanju.

Pletenica je morala biti narejena iz najmanj pol kilograma moke, avtorji pa so jo lahko okrasili po lastni zamisli, tako, da je bila pripravljena za razstavo. Ocenjevali so zunanji videz, zahtevnost izdelave, videz sredice ter okus skorje in sredice. Ocenjevala je strokovna komisija, za izdelke pa so podelili priznanja in praktična darila. Letos je sodelovalo 63 izdelkov, od tega so podelili 30 zlatih priznanj, 19 je bilo srebrnih, 9 bronastih, podelili pa so tudi eno zahvalo. Po mnenju strokovne komisije je najboljšo spekla domačinka Danica Parkelj iz Prečne.

Zbrane so med drugim nagovorili novomeški župan Gregor Macedoni, državni podsekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Marjan Cukrov, podpredsednica Zveze kmetic Slovenije Nežika Režek in še nekateri drugi. Podelitev priznanj so obogatili prečenski ljudski pevci Vaški zvon in pevska skupina Li-La, ki deluje v sklopu Folklornega društva Kres.