danii-banks Svet24.si

FOTO: Instagram zvezdnica se je gola soočila z ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za sredo, 11. decembra

new-jersey, jersey-city Svet24.si

FOTO in VIDEO: Strelski obračun v ZDA: trajal ...

profimedia-0191626479 Dobra karma

Kako žalostno! Bivši mož Petri želi bolnega ...

alenka kosir Njena.si

Sprememba: Alenka Košir se je po 30 letih ...

jan-in-tilen-klobasa Njena.si

Dvojčka Klobasa na osupljivi popolni preobrazbi -...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Novoletno srečanje prostovoljcev v novomeški bolnišnici

Piše: R.K./G.Š.

Čas objave:
14.12.2018 13:17

Danes je bil v Splošni bolnišnici Novo mesto prav poseben dan. Dopoldne je potekala v veznem hodniku novega dela bolnišnice stojnice z izdelki, ki so jih izdelali dijaki.

Na stojnici so dijaki podarjali izdelke in zbirali prostovoljne prispevke med mimoidočimi obiskovalci za nakup božičnih daril za male bolnike iz otroškega oddelka. Darila bodo v naslednjem tednu predali bolnišničnemu vrtcu in šoli. Zbrali so 391 eurov.
Ob 13. uri pa je potekalo že tradicionalno novoletno srečanje prostovoljcev iz skupine Pikapolonice in Sončki. Srečanja so se udeležili tudi dijaki prostovoljci iz Gimnazije Novo mesto, ki se drugo leto zapored pridružujejo dijakom. Prostovoljce je pozdravil Božiček in jim prinesel drobna darila.  Prostovoljcev je 14 iz Gimnazije Novo mesto, mentorica v gimnaziji je Anica Kastelic. Iz SZKŠ NM je v Pikapolonici 6 dijakov, mentorica je Mojca Simončič in pa še skupina Sončki, kjer je 32 dijakov, mentorica pa Gloria Šepec.

Dijaki prostovoljci so pomemben mozaik v življenju sočloveka, so pomemben del družbe v kateri živimo.  Pevsko obarvani kulturni program so pripravi dijaki Nejc Smrekar Kovačič, Anja Ruperčič, Lea Medvešek in Maja Vodopivec, Domen Kastrevec in
Luka Vidmar.