IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Novice Novo mesto

FOTO/VIDEO: Ob Dnevu zemlje živahno, zvečer Noč nakupov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.04.2016 09:17

Učenci osmih osnovnih šol bodo na novomeškem Glavnem trgu praznovali Dan zemlje. Pod okriljem Komunale Novo mesto bodo v sklopu prireditve najboljši v projektu KEMSO, nagrajeni.

Dan zemlje bodo mladi pod okriljem novomeške Komunale praznovali na novomeškem Glavnem trgu, kjer bodo ustvarjali, se učili, uživali in se družili. Najboljši razredi osmih novomeških osnovnih šol bodo prejeli nagrade za svoje zagnano, dosledno in pravilno ločevanje odpadne kartonske embalaže mleka, sokov in ostalega v projektu KEMSO. S tem so dokazali, da so pravi ambasadorji Zemlje, ki skrbijo za ohranjanje njenih naravnih virov. Skupnost Eko Iniciativa bo najboljšim omogočila obisk živalskega vrta in Minicityja v Ljubljani. V novomeškem mestnem jedru bo torej današnji dan razgiban, poln mladosti, smeha, energije in to med 9. in 12:30.

Zapora mestnega jedra:

V tem času bo veljala tudi prometna zapora – vendar dopoldne le običajnega prireditvenega prostora, saj bo možen uvoz v mesto, izvoz iz mestnega jedra pa po običajnih obvoznih ulicah – torej po Jenkovi ulici, preko Detelove in Dilančeve ulice nazaj na Glavni trg. Tako bo vse do 15.ure, ko pa bo zaradi Noči nakupov začela veljati popolna zapora mestnega jedra oz. Glavnega trga od Kandijskega mostu do Kastelčeve ulice. V času prireditve bo tudi popolna zapora parkirnih prostorov v območju zapore.

Ob 18.uri se začenja otroški program v sklopu Noči nakupov, ki jo pripravlja Zavod Grem v mesto. Prisluhnite pogovoru z direktorico zavoda Ano Petančič.

POGOVOR Z ANO PETANČIČ O NOČI NAKUPOV - 1.DEL


POGOVOR Z ANO PETANČIČ O NOČI NAKUPOV - 2.DEL


Brez opisa