franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Gimnazija Novo mesto je delila naključno prijaznost

Piše: R.K.

Čas objave:
16.06.2023 08:12

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja so dijaki Gimnazije Novo mesto izvedli dan naključne prijaznosti ter mimoidočim podarili majhne pozornosti.

Projekt Naključna prijaznost je le del aktivnosti, ki so jih na Gimnaziji Novo mesto izvajali ob Tednu vseživljenjskega učenja. Pobudnik projekta je društvo Humanitarček, ki so ga v svoji obliki uvedli v Sloveniji, gre pa za nadgradnjo dnevnega projekta 30 dni za 30 srčnih dejanj. 13. Novembra se praznuje dan kamenčka prijaznosti, zato imajo na šoli zopet željo izvesti ta projekt.

S projektom so pričeli že minuli teden, ko so se učili ročnih spretnosti kvačkanja, šivanja, izdelovanja iz fimo mase in celo lepopisa. Iz vsega, kar so naredili, so ustvarili majhna darilca. Skozi celoten teden so zbirali lepe misli ter jih s posebno tehniko pisanja zapisali na svitke ter jih dodali k darilom pozornosti. 

K sodelovanju so povabili vse učitelje in dijake. Lepe misli se je zbiralo na ravni šole v njihovi knjižnici, za ostale dejavnosti po so bili izbrani posamezni razredi. 

Pod nazivom naključne prijaznosti so se včeraj podali po ulicah Novega mesta ter mimoidočim namenili male pozornosti ter na tak način marsikomu polepšali dan.  

V okviru projekta so obiskali tudi Dom starejših občanov in v Dnevni center Novo mesto, kjer so članom razdelili majhne pozornosti ter jim pripravili krajši program. Njihov dan so razveselili s petjem, plesom ter jim na obraz pričarali nasmeške. 

V sklopu projekta Teden vseživljenjskega učenja so se srečali z uporabniki Rdečega Križa ter jih popeljali po novomeških ulicah in spoznali ljudi, ki so botrovali k razvoju Novega mesta in Gimnazije Novo mesto. Oddelek mednarodne mature se je srečal z gostjo, Slovenko iz Amerike, ter z njo imel zanimivo debato. 

Ob zaključku tedna bodo izvedli sejem, kjer bodo zbirali prostovoljne prispevke v zameno za izdelke, ki so jih izdelali na delavnicah. Obenem bodo začeli z zbiranjem prvih semen, ki jih bo kasneje knjižnica shranila za ustanovitev knjižnice semen na Gimnaziji Novo mesto.