zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice

Gozdarski nadzor v delu Kočevskega Roga

Piše: R.K.

Čas objave:
28.09.2023 10:29

Zavod za gozdove Slovenije je v zadnjih letih intenziviral delo na področju gozdarskega nadzora v gozdnem prostoru. Gozdarski nadzor opravljajo zaposleni tako v rednem delovnem času od ponedeljka do petka v dopoldanskem času kot tudi v popoldanskem času ter za vikende in praznike.

S tem namenom so se zbrali deležniki v gozdnem prostoru minulo nedeljo  dopoldne v Podturnu pri Dolenjskih Toplicah. Gozdarskega nadzora so se udeležili zaposleni na ZGS OE Novo mesto ter gozdarski inšpektor, inšpektor Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Dolenjske Toplice, Mirna peč in Žužemberk ter predstavnik Zavoda RS za varstvo narave OE Novo mesto.

Po finalnih navodilih in razdelitvi izobraževalnih in kartnih gradiv so se razdelili v skupine in se odpravili na vnaprej določene točke in ožja območja opravljanja gozdarskega nadzora. V skupine so razdeljeni zaradi lastne varnosti v primeru morebitnih neljubih dogodkov s strani obiskovalcev gozda oziroma s strani nadzorovane osebe ali več nadzorovanih oseb.

Namen tokratnega gozdarskega nadzora je bil predvsem izobraževalne narave s ciljem izobraziti in ozavestiti obiskovalce gozdnega prostora o gozdnem bontonu in pravilih obnašanja v gozdu. Nepravilno parkiranim vozilom v gozdu so pustili obvestilo o storjenem prekršku z navodili za pravilno parkiranje. Prav tako so obiskovalcem gozda razdelili promocijska gradiva o gozdnem bontonu in pravilih obnašanja v gozdu. Tokrat se je gozdarski nadzor opravljal na področju novomeškega dela Kočevskega roga – od Žage Rog, Svetega Petra, Baze 20, Pogorelca, Rese pa vse do Smučišča Bela oziroma Smučišča Gače.

Gozdarski nadzor bo postal stalnica gozdnega prostora, tako da se bodo morali tako izvajalci gozdarskega nadzora kot tudi obiskovalci gozda v bodoče privaditi na novo realnost, vse v zavedanju, da je gozdarski nadzor potreben in nujen za ohranjanje gozdnega prostora za naše zanamce ali kot pravi slogan ZGS: »Skrbno z gozdom, v dobro narave in ljudi«.