franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Gregorjev sejem je pred vrati

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
04.03.2024 12:20

Kmetijska zadruga Trebnje-Krka je tudi v minulem letu dosegla pričakovane rezultate. Drugi konec tedna v marcu na hipodromu v Šentjerneju pripravlja tradicionalni, že 28. Gregorjev sejem.

Največji spomladanski kmetijski sejem bo letos med 8. in 10. marcem na novi lokaciji, na hipodromu v Šentjerneju. Sejem je pomemben akter pri prenosu znanja, inovacij v kmetijstvu in promociji slovenskih pridelovalcev, saj na njem lahko obiskovalci najdejo kmetijske stroje in pripomočke, avtomobile, izdelke za dom in vrt, tekstil, bižuterijo, pa tudi lokalno pridelano sadje in zelenjavo, domače mesnine, pekovske in mlevske izdelke, domača olja, medene, mlečne in rokodelske izdelke.

Pred sejmom smo se pogovarjali z vodjo sejma Borutom Severjem, ki je povedal: »Domače bi moralo biti del trajnostnega življenjskega sloga posameznikov in družin, predvsem pa bi morali domačo in lokalno pridelano hrano v večjem obsegu vrniti v ustanove, v katerih skrbimo za najbolj ranljive skupine, kot so vrtci, šole, bolnišnice, domovi za ostarele ….« 

Na odru osrednjega prireditvenega šotora bodo tako med drugim nastopili duo Meta in Luka, ansambel Čuki in ansambel Nemir, v petek bo sejemsko dogajanje obogatil šentjernejski šopek društev in otrok, v soboto bodo med nasveti mame Manke zapeli pevski zbori in ljudski pevci in godci, medtem ko bodo v nedeljo z odra zazvenele harmonike. Posebej bo poskrbljeno za otroke, ki imajo do 15. leta brezplačen vstop, lahko se bodo igrali na igralih in obiskali razstavo malih živali, v soboto bodo rajali s Čuki, v nedeljo pride Jole Cole. Vsi obiskovalci bodo z nakupom vstopnice lahko sodelovali v nagradnem žrebanju, v katerem bo glavna nagrada traktorska kosilnica Easy Rider Vilager VT 650.

Celotnemu pogovoru z Borutom Severjem lahko prisluhnete v pripetih zvočnih datotekah.

Pogovor z Borutom Severjem, 1. del


Pogovor z Borutom Severjem, 2. del