stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Hodili so za srečne tačke

Piše: R.K.

Čas objave:
09.10.2023 10:38

Letos so v Društvu za zaščito živali Novo mesto svetovni dan živali praznovali nekoliko drugače in ob tej priložnosti pripravili njihov prvi Dobrodelni pohod za srečne tačke, s tem pa obeležili tudi 22. rojstni dan Društva.

Minulo soboto dopoldne so se v spremljavi sončnega vremena odpravili iz Novega mesta preko novih brvi do Češče vasi. Tam so se podružili, pogostili s picami, palačinkami in se igrali Kviz za srečne tačke. Skupno so od donacij in izkupička od prodanih majčk zbrali 650 evrov, ki jih bodo namenili oskrbi živali v stiski. To bo zadoščalo npr. za veterinarsko oskrbo ene povprečno velike kolonije prostoživečih muc.

V petek, 8. decembra v Lokalu Patriot pripravljajo dobrodelni koncert z Adijem Smolarjem in Krtino.

Kako še lahko pomagate?

Smo neprofitna organizacija, zato je naše delo skoraj v celoti odvisno od donacij. Prispevajte evro ali dva in nam pomagajte pomagati – ni premajhnega zneska. Želeni znesek lahko nakažete na naš račun: Društvo za zaščito živali Novo mesto, Glavni trg 11, 8000 Novo mesto, TRR: SI56 6100 0000 4744 908. (Za namen pripišite »donacija«, pod kodo namena »CHAR«, za referenco pa navedite datum – primer izpolnjene položnice.)

Če želite ali potrebujete donatorsko pogodbo za priznavanje davčne olajšave, jo najdete tukaj. Izpolnjeno in podpisano nam jo pošljite na naš naslov (Novi trg 11, 8000 Novo mesto) ali v elektronski obliki na info@dzzz-nm.si.

Materialne donacije

Na dnevni bazi porabimo veliko kvalitetne mokre in suhe mačje hrane, posipa za mačja stranišča ter vitaminov in antiparazitikov (ampule za zunanje in tableti za notranje zajedalce).

Prav nam pride tudi oprema, ki je seveda lahko rabljena, vendar ohranjena in čista (na primer transportni boksi, kletke, stranišča, praskalniki, plenične podloge, brisače, igrače ipd.