volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto, Brežice

Huda vročina: Povečan obisk urgence

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.07.2015 10:35

Težavam zaradi visokih temperatur so izpostavljeni predvsem kronični bolniki, pa tudi starejši in otroci. V bolnišnicah na našem koncu beležijo nekaj več obiskov pacientov zaradi teh težav. Bodite previdni.

V novomeški Splošni bolnišnici beležijo porast obravnave pacientov, ki pomoč poiščejo zaradi izredno visokih temperatur. »Najpogosteje so to srčni bolniki, bolniki s srčnim popuščanjem, ki v teh vročih dneh občutijo izreden napor,« so pojasnili v SB Novo mesto in ponovili opozorila. Srčni bolniki naj v teh dneh jemljejo predpisane odmerke zdravil in naj se ne izpostavljajo vročini. Izognejo naj se vsem naporom in dan naj preživljajo v senci oz. na hladnem. Hkrati naj bodo pazljive vse ranljivejše skupine, torej kronični bolniki, starejše osebe in otroci.

Podatki brežiške Splošne bolnišnice medtem ne kažejo na porast z vročino povezanih primerov, vsekakor pa se pridružujejo opozorilom, da do česa neprijetnega ne bi prihajalo tudi v bodoče.

Ob tem ne pozabite tudi na svoje živali.

Vročina bo popustila v četrtek
Sprva bo precej jasno, popoldne se bodo začele na severu pojavljati plohe in nevihte, ki bodo do večera zajele vso državo. Čez dan bo pihal jugozahodni veter, zvečer pa bo začel pihati severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 27 do 33, v južni Sloveniji do okoli 35 stopinj Celzija.

Opozorilo: Po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Obeti: V četrtek bo sprva pretežno oblačno z nekaj dežja, popoldne pa se bo zjasnilo. Hladneje bo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.
V petek bo večinoma sončno, na Primorskem bo še pihala šibka burja.

Napoved za sosednje pokrajine:
Sprva bo večinoma sončno. Dopoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte v krajih severno in zahodno od nas, do večera pa bodo zajele večji del sosednjih pokrajin. Le ob Jadranu bo do večera še povečini suho. Čez dan bo pihal jugozahodni veter, zvečer pa bo začela pihati šibka do zmerna burja.