pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

In v čem bo petek poseben?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.09.2016 19:43

Preletimo nekaj dogodkov, ki bodo tako ali drugače zaznamovali jutrišnji dan v naši regiji.

V nekdanjem Mercator centru na Cikavi v Novem mestu bodo jutri ob 11.uri dopoldne odprli nov logističen center Pošte Slovenije za jugovzhodno Slovneijo oz. pretovorne pošte. V Kočevju se bodo ob 12.uri srečali člani pokrajinskega odbora ljubljanskega Desusa. Srečanja se bo udeležil tudi predsednik stranke Karl Erjavec. V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki bo jutri ob 18.uri prireditev ob začetku mednarodne vojaške vaje Takojšen odgovor 2016, na kateri bo slavnostni govornik načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Andrej Osterman .

V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki bodo jutri ob 18.uri odprli razstavo slikarke Mateje Kavčič z naslovom Zavetja/Shelters. V Jakčevem domu bo ob 19.uri odprtje likovne razstave 12. Novomeških likovnih dnevov. Po Dolenjski bo tudi jutri potoval novi knjižnični bibliobus – tako ob ob 9.uri pred Občino Šmarješke Toplice ali OŠ Šmarjeta, ob 10:30 pred Knjižnico Škocjan, ob 12:00 pa pred Knjižnico Šentjernej.

Na Kegljišču Vodnjak v Novem mestu bo ob 17.uri prijateljska tekma v kegljanju za ženske med ekipama Vodnjak in Trebnje. Na gradu Raka bodo ob 18.uri predstavili knjigo »Pozabljene pripovedi z Rake", avtorja Toneta Kralja,
Na artiških igriščih se bo ob 18-tih v sklopu Artiških dnevov začela košarkarska in nogometna tekma.


Na gradu Podsreda bodo ob 19.uri odprli pregledno razstavo ArtEko, v grajski kleti v Žužemberku bo 21.večer petja in poezije, v sklopu Straške jeseni pa v Kulturnem domu v Straži proslava ob 30 letnici turističnega društva, ki bo popestrena z razstavo ročnih del.

V novomeškem Jakčevem domu bodo ob 19.uri odprli Likovno razstavo 12. Novomeški likovni dnevi, ob 20-tih pa bo v sklopu Festivala Loka na terasi Gostišča Loka v Novem mestu zaključek z Vidom Valičem in prijatelji.
Še večeren žur v Straži, ko se bosta pri Kulturnem domu od 20.ure naprej v sklopu Straške jeseni predstavili zasedbi Tetrah in Žuta minuta.