pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Iz prevrnjenega vozila rešili osebo

Piše: R.K.

Čas objave:
16.04.2022 09:11

Policisti so včeraj na številki 113 za nujno medicinsko pomoč posredovali sedem klicev in za nujno veterinarsko en klic. Prejeli so dve obvestili o povoženih živalih o katerih so obvestili higijenike, gasilci so opravili tri prevoze pitne vode.

Požar v naravi

Včeraj je v občini Črnomelj nekaj čez 12. uro pri naselju Knežina, gorelo ob robu gozda. Gasilci PGD Dragatuš so pogasili goreče odpadno pohištvo na deponiji na površini okoli 20 kvadratnih metrov. Prav tako je v občini Semič gorelo grmovje in suha trava. Gasilci PGD Kot-Brezje so pogasili požar na površini okoli dveh hektarjev.

Nekaj čez osmo zvečer so na Prapreški poti na Otočcu, na divjem odlagališču gorele smeti. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec. V občini Straža pa je nekaj do devete ure zagorela 

suha trava in podrast v gozdu. Požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Vavta vas.

Požari v objektih

15. aprila ob 23.59 so v občini Črnomelj v naselju Lokve, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so s termovizijsko kamero pregledali objekt in odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Nesreče v cestnem prometu

Okoli 23. ure sta na avtocesti med priključkom Trebnje vzhod in priključkom Mirna Peč v smeri Novega mesta, trčili osebni vozili. V trčenju se je eno od vozil prevrnilo na bok. Gasilci PGD Trebnje in GRC Novo mesto so zavarovali in osvetlili kraj nesreče. Iz prevrnjenega vozila so rešili osebo, odklopili akumulatorja na vozilih ter nudili pomoč pri prenosu dveh poškodovanih oseb reševalcem nujne medicinske pomoči. Oba poškodovanca so na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Novo mesto. Za odstranitev posledic prometne nesreče so poskrbeli dežurni delavci DARS-a.