volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Izbira študija je pomembna odločitev za vašo prihodnost

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
17.08.2023 06:00

Izbira študija je ena najpomembnejših odločitev, ki jih sprejmemo v življenju. Z izbiro področja, ki nas navdihuje in ustreza našim sposobnostim, namreč postavljamo temelje za uspešno in izpolnjujočo prihodnost. Zato je ključno, da preden sprejmemo končno odločitev, dobro premislimo kaj si zares želimo in zberemo čim več informacij o študijskih smereh, ki nas zanimajo.

Izbira pravega študija je odločitev, ki je ne smemo jemati zlahka. Potreben je temeljit razmislek o naših interesih, sposobnostih in dolgoročnih ciljih, pa tudi o tem kakšen način študija bi najbolj ustrezal našemu trenutnemu življenjskemu slogu in nenazadnje kakšne so naše karierne priložnosti po zaključku izbranega študija.

Med trenutno najbolj zaželene poklice prihodnosti gotovo sodijo poklici iz področja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT). Vse hitrejši tehnološki napredek današnje družbe namreč prinaša številne prednosti in priložnosti, pa tudi izzive in grožnje. Povpraševanje po strokovnjakih iz področja kibernetske varnosti, informatike, računalništva, podatkovne znanosti in uporabe IKT v poslovanju organizacij, bo zato tudi v prihodnje vse večje.

Fakulteta za informacijske študije, na kratko tudi FIŠ, je v jugovzhodni Sloveniji vodilna izobraževalna institucija na področjih računalništva in spletnih tehnologij, družboslovne informatike, podatkovnih znanosti in kibernetske varnosti. Nudijo pester nabor študijskih programov na vseh treh stopnjah, študirate pa lahko tako redno kot tudi izredno. FIŠ-evi študijski programi so zasnovani na način, da študentom omogočajo pridobivanje najbolj aktualnih teoretičnih znanj in praktičnih izkušenj potrebnih za uspeh v dinamičnem svetu informacijske tehnologije.

Dobro študijsko izkušnjo na FIŠ omogoča sodobna videokonferenčna oprema in pametne table, ki študentom vseh študijskih programov omogoča virtualno sodelovanje na predavanjih in vajah. Študenti FIŠ imajo tako vedno možnost, da se predavanj udeležijo v živo, v prostorih fakultete, ali preko spleta od koderkoli v Sloveniji ali tujini. Omeniti velja tudi FIŠ-eve vrhunske profesorje in raziskovalce, prijazne strokovne sodelavce ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja.

Diplomanti Fakultete za informacijske študije so po koncu izobraževanja tako zelo dobro pripravljeni na samostojno, inovativno in kritično razmišljanje izven ustaljenih okvirov. So torej visoko zaposljiv kader, ki je dobro pripravljen na vse izzive prihodnosti.

Vse dodatne podrobnosti glede študija bodo na fakulteti predstaviti v okviru virtualnega informativnega dne, ki bo v četrtek, 17. 8. 2023 ob 17. uri, preko aplikacije Zoom. Predstavili vam bodo vse študijske programe, zaposlitvene možnosti, vpisne pogoje, študentsko življenje in še veliko več. Za dodatne informacij preverite spletno stran fakultete