pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Kočevje

Izdaten energetski izkupiček v Kočevje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.03.2013 19:37

Danes sta dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje in minister Zvone Černač, minister za infrastrukturo in prostor podpisala štiri pogodbe za projekte, ki jih je občina pridobila na javnem razpisu »Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo javnih stavb v lasti lokalnih skupnosti«.

Na prvem razpisu za Sofinanciranje energetske sanacije javnih stavb v lasti lokalnih skupnostih, ki ga je septembra lani objavilo ministrstvo za infrastrukturo in prostor, so med 173 projekti izbrali 109. Za sanacijo slednjih, kar tretjina so objekti vrtcev, Zdravstvenih domov in osnovnih šol, bodo v letih 2013/2014 namenili 52 milijonov evrov. Občina Kočevje je bila s štiri projekti na razpisu najuspešnejša lokalna skupnost v Sloveniji. Odobrena so ji sredstva v višini 1,9 milijona evrov, in sicer za energetsko sanacijo OŠ Zbora odposlancev – Gaj, OŠ Zbora odposlancev - Bračičeva, OŠ Ljuba Šercerja in Vrtec Ostržek. Pogodbo sta danes podpisala minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač in kočevski župan dr. Vladimir Prebilič. Občina ni bila uspešna s petim projektom , za najmlajšo, pred desetimi leti sezidano Osnovno šolo ob Rinži.

»Zelo sem razočarana , da nam ni spelo pridobiti denar za prepotrebno sanacijo šole, saj smo lani za plinsko ogrevanje porabili več kot 80 tisoč evrov, » je dejala ravnateljica te šole Darja Delač Felda. Minister Černač je odklonil pomisleke o načrti zavrnitvi tega projekta, na občini Kočevje pa so podali daljšo razlago državnega postopka po katerem je bila OŠ ob Rinži v zadnjem krogu izločena, ter poudarili, da niso bili s strani ministrstva povabljeni, da dopolnijo elaborat. Občina Kočevje se je na drugi razpis, zanj bo na voljo 57 milijon evrov, ki bo zaključen 6. maja, prijavila za energetsko sanacijo vrtca Mojca in Narcis, na morebitni tretji razpis pa bodo znova prijavili OŠ ob Rinži.

Na istem razpisu je bila občina Ribnica uspešna s projektom Energetske sanacije Zdravstvenega doma dr. Janeza Oražma v znesku 400 tisoč evrov. Pogodbo sta podpisala Zvone Černač in ribniški župan Jože Levstek.

V okviru 109 projektov, ki bodo realizirani do leta 2015, je načrtovan prihranek energije v znesku 3,7 milijona evrov, z novim razpisom, na katerega je prispelo že 200 vlog, pa bo celoten znesek presegel sedem milijonov evrov.

Jože Levstek


Vladimir Prebilič, sanacija


Zvone Černač