franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Izsledili pobeglega voznika, zasegli tri vozila in 3200 petard

Piše: R.K.

Čas objave:
04.10.2021 12:26

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 1.10. in 4.10. intervenirali v154 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 456 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 35-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požara, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Lažje poškodovana peška
Policisti PP Krško so bili 1. 10. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 69-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v 88-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v zdravstvenem domu. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Izsledili pobeglega voznika
2. 10. nekaj po 19. uri so bili obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru na Westrovi ulici v Novem mestu voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in odpeljal s kraja. Policisti so zbrali obvestila in na podlagi opisa vozila pobeglega voznika izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 65-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,32 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 1.220 evrov. Kršitelju se izreče tudi osem kazenskih točk.

Poostren nadzor psihofizičnega stanja voznikov motornih vozil
Policisti PU Novo mesto so 2. 10. med 16. in 2. uro na celotnem območju preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. 375 voznikom so
odredili preizkus alkoholiziranosti. Zaradi kršitev so 11 voznikom odvzeli vozniška dovoljenja in jih izločili iz prometa. Deset kršiteljev je vozilo pod vplivom alkohola in eden kršitelj pod vplivom prepovedanih drog. Izdali so jim plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilni predloge.

Vlomi in tatvine
Med 30. 9. in 2. 10. je na Belokranjski cesti v Novem mestu nekdo odtujil dva pokrova cestnih jaškov.

V noči na 3. 10. je v Čatežu ob Savi neznanec z dvorišča počitniške hiše odtujil dve kolesi znamke Cube, eno od ukradenih koles je električno. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.



Med 1. 10. in 3. 10. je v Straži nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za 3.000 evrov škode.

Na Bizeljskem je med 2. 10. in 3. 10. neznanec iz odklenjene garaže stanovanjske hiše odtujil starejši neregistriran moped znamke Tomos, rumene barve.

Oškodovanec je policiste obvestil, da mu je med 2. 10. in 3. 10. nekdo s terase počitniške hiše na Doblički Gori odtujil dve hrastovi klopi in mizo. Ocenjuje, da je oškodovan za okoli 800 evrov.

3. 10. med 19.30 in 20.30 je na parkirnem prostoru na Otočcu nekdo vlomil v osebni avtomobil in našel ter odtujil denarnico z denarjem, osebnimi dokumenti in bančnimi karticami. Lastnika je oškodoval za okoli 1.900 evrov.

Zasegli 3200 prepovedanih petard
Na mejni prehod Slovenska vas je 3. 10. dopoldne na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in v prtljažniku vozila našli 40 zavojev s 3200 prepovedanimi petardami. Petarde so zasegli in zoper 33-letnega kršitelja iz Hrvaške uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se, skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili še dva državljana Afganistana, ki sta poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti PMP Dobova so na vlaku, natovorjenem z osebnimi vozili, odkrili tri državljane Irana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 1. 10. in 4. 10. na območju Dvorc (PP Brežice) izsledili in prijeli tri državljane Irana in državljana Pakistana, v Dobovi državljana Irana, v Veliki Dolini (PP Brežice) štiri državljane Sirije in državljana Palestine, v Ribnici (PP Brežice) dva državljana Sirije, v Komarni vasi (PP Črnomelj) tri državljane Pakistana in državljana Afganistana in na območju Paunovičev (PP Črnomelj) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.