nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice Novo mesto

Javna dražba stavbnih zemljišč v Gotni vasi

Piše: R.K.

Čas objave:
01.05.2021 07:00

Mestna občina Novo mesto bo na javni dražbi v sredo, 12. maja, izvedla prodajo šestih parcel, lociranih na območju stanovanjskih površin v Gotni vasi.

Zemljišča bodo v prihodnjih mesecih komunalno opremljena, obsegala pa bodo med 698 in 874 m². Morebitni dražitelji se lahko na dražbo prijavijo do vključno petka, 7. maja, z vplačilom varščine. 

Zemljišča v Gotni vasi se nahajajo na površinah namenjenim gradnji stanovanjskih objektov in bodo predvidoma do poletnih mesecev opremljena s cesto, kanalizacijo, vodovodom, javno razsvetljavo, telekomunikacijskim vodom in elektriko. Površina parcel niha med 698 in 874 m², skladno s površino pa tudi višina začetne cene zemljišč znaša od 62.800 do 78.700 €.

Zemljišča se bodo prodala v procesu javne dražbe, k njej pa bodo lahko pristopili tisti, ki bodo do vključno 7. maja plačali varščino v višini 10 odstotkov izklicne cene, ob pristopu k dražbi pa bodo slednje in izpolnjevanje ostalih pogojev morali dokazati s primernimi dokumenti.

V prihodnjih dveh letih bo na enak način na voljo še nekaj več kot 50 zemljišč za individualno gradnjo na območju Brod-Drage, predvidoma v začetku leta 2022 pa bo Mestna občina Novo mesto za odkup ponudila tudi 23 občinskih gradbenih zemljišč na Regrških Košenicah. V sklopu pogodbe s Stanovanjskim Skladom Republike Slovenije bodo v bližnji prihodnosti v Novem mestu zagotovili tudi prek 400 novih najemniških stanovanj v Podbrezniku in na območju Brod-Drage, v načrtu pa je tudi javna dražba za zemljišče v Podbrezniku, kjer je predviden poslovno- stanovanjski objekt.