državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice

Javna razprava o združevanju naselij

Piše: R.K.

Čas objave:
19.10.2022 09:36

Mestna občina Krško vodi postopek določitve območja naselja Krško in imenovanja novih ulic v mestni občini Krško, in sicer z združevanjem naselij Krško, Leskovec pri Krškem, Kremen, Trška Gora, Žadovinek, Loke in Veniše. V

Vsa ta naselja, ki se fizično stikajo, naj bi se po predlogu združila v eno naselje. Prednost navedene združitve je predvsem učinkovitejša organizacija prostora in načrtovanih dejavnosti, prometa, šolstva, zdravstva, posledično pa tudi razvojno in funkcijsko močnejše središče. O predlogu za določitev območja naselja Krško in imenovanju novih ulic je potrebno opraviti predhodno posvetovanje v delih obstoječih naselij, iz katerih bo nastalo novo naselje, zato Mestna občina Krško vabi na javno razpravo v ponedeljek, 24. 10. 2022, ob 16. uri v sejni sobi A Mestne občine Krško za občane naselja Krško, Kremen, Trška Gora in v ponedeljek, 24. 10. 2022, ob 18. uri v sejni sobi A Mestne občine Krško za občane naselja Leskovec pri Krškem, Žadovinek, Loke in Veniše.

Celotna vsebina predloga z elaboratom in predpisanimi mnenji in potrdili državnih organov ter predlogom občinskega odloka je na vpogled na Mestni občini Krško, CKŽ 14, Krško, na Oddelku za urejanje prostora in varstvo okolja. Na tem naslovu lahko dobite tudi vse informacije v zvezi z nameravanimi spremembami.

Vse polnoletne osebe, ki imajo na območju bodočega naselja Krško prijavljeno stalno ali začasno bivališče ter se glede na vsebino elaborata spreminjajo podatki bivanja in pravne osebe zasebnega in javnega prava, ki imajo na območju glede na vsebino elaborata sedež, lahko k predlogu podajo svoja mnenja, predloge in pripombe pisno na naslov: Mestna Občina Krško, CKŽ 14, Krško s pripisom: »Za predlog združevanja naselij v naselje Krško« v roku 15 dni od dneva objave tega poziva ali neposredno na javni razpravi.