franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Jože Kopina 110-krat daroval kri

Piše: R.K.

Čas objave:
30.05.2023 08:04

Na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto so včeraj z veseljem pozdravili rednega krvodajalca Jožeta Kopina iz KORK Straža, ki je kri daroval že 110-krat.

Jože Kopina je le eden izmed petih procentov prebivalcev Slovenije, ki redno darujejo kri. Glede na potrebe krvi v zdravstvu, je vsakodnevno potrebno dobiti med 300 do 350 krvodajalk in krvodajalcev. Z darovanjem je kot veliko drugih krvodajalcev pričel med služenjem vojaškega roka, saj so si v takratnih časih s tem prislužili dan dopusta. Navado je naprej nadaljeval še po tem, ko se je zaposlil.

Krvodajalstvo mu je bilo blizu, saj je imel vzor pri starših. Tudi Komunala Novo mesto, kjer je zaposlen,  podpira krvodajalstvo, zato za njihove zaposlene vsakoletno organizira odvzem krvi, ki bo letos potekal 13. junija. 

Solidarnost je zagotovo vrednota, ki Jožetu ne primanjkuje, saj je poleg darovanja krvi že 30 let je tudi gasilec ter je svojo pomoč namenil tudi pri zadnjih večjih požarih, v Zalogu in na Krasu. Zaenkrat še nihče v njegovi družini ni potreboval krvi, vendar mu veliko pomeni to, da njegova kri lahko pomaga komu drugemu. Glede na to, da je njegovo zdravstveno stanje brezhibno, bo kri lahko daroval še mnogo let. 

Po odvzemu so mu čestitale članica območnega odbora OZ RKS Novo mesto Marija
Kulovec, predsednica KORK Straža Andreja Radešček in vodja CTD Mojca Šimc.