Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Jutri kancert tria Vivere z Nuško Drašček

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
23.06.2023 06:00

Na Karlovškovem trgu v Šmajeti bo 24. junija koncert tria Vivere z Nuško Drašček. Vstopnice so na voljo na Vinski fontani Izvir cvička vsak dan med 14. in 19. uro ali v TIC-u vsak dan od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro. Cena vstopnice je 16 evrov.

Trije izjemni vokalisti, Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Gregor Ravnik, zbrani v tercetu Vivere, je nova zasedba, rojena iz zgodb njihovih poslušalk in poslušalcev. Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Gregor Ravnik so prvič skupaj nastopili na Dobrodelnem koncertu Klic dobrote v Celju konec leta 2017 in vzbudili veliko pozornost.

Matjaž Robavs in Aljaž Farasin sta skupaj prepevala v eni najbolj uspešnih glasbenih zasedb pri nas, triu
Eroika, ki je konec decembra leta 2016, po 10-letnem, izjemno uspešnem delovanju, zaključila svojo pot,
s slavnostnim koncertom v razprodani dvorani Grand hotela Union v Ljubljani. Gregor Ravnik, sicer
doktor dentalne medicine, z vzporednim študijem petja na ljubljanski Akademiji za glasbo, v zasedbo
prinaša svežino s svojo mladostjo in šarmom ter izjemnim vokalom.

O PEVCIH …

Matjaž Robavs

Matjaž Robavs se je rodil v Ljubljani. S petjem se je začel ukvarjati na Srednji glasbeni šoli pri prof. Marcosu Bajuku. Študiral je na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, pri prof. Heleni Lazarski, podiplomski študij pa je z odliko zaključil pri prof. Robertu Hollu. Matjaž Robavs je nagrajenec več mednarodnih pevskih tekmovanj.

Matjaž Robavs je kot operni ali koncertni solist gostoval na različnih mednarodnih festivalih, koncertira po Evropi, Japonski in Kanadi. Do sedaj je posnel pet samostojnih zgoščenk Baritonist se z veliko pozornostjo posveča tudi samospevu in oratoriju. Matjaž Robavs je profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani, njegovi študenti so prejemniki mnogih nagrad s pevskih tekmovanj, tako doma kot v tujini in so angažirani v različnih opernih produkcijah doma in po svetu.

Kot gostujoči pedagog predava na različnih glasbenih akademijah in inštitucijah po Evropi.

Aljaž Farasin

Aljaž Farasin je priznani solist SNG Opera in balet od leta 2015, obiskoval je srednjo glasbeno šolo, smer solopetje, pri profesorici Jolandi Korat. Z odliko je diplomiral na oddelku za petje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. profesorice Vlatke Oršanić (2008) in prejel diplomo za umetniške dosežke, v študijskem letu 2009/2010 pa je pri isti profesorici dokončal tudi podiplomski študij.

Leta 2009 je debitiral z vlogo Sempronia (Apotekar) v SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je redno zaposlen od leta 2013. Redno gostuje v HNK Ivana pl. Zajca na Reki, v HNK Zagreb, v HNK Split, v Narodnem gledališču v Pragi (Narodni divadlo), kjer je nastopil v vlogah: Faust, Werther, Lensky (Yevgeny Onegin), Vaudemont (Iolanta), Rodolfo (La Boheme), Duca di Mantova (Rigoletto), Alfredo Germont (La Traviata), Don Jose (Carmen). V l. 2018 je nastopil v vlogi Fentona (Falstaff), Macduff (Macbeth), v Verdijevem Requiemu, Romeo (Romeo et Juliete).

Gregor Ravnik

Gregor Ravnik je rojen v Kopru. Zaklučil je študij Dentalne medicine na Medicinski fakulteti in študij solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Svoje glasbeno šolanje je začel z učenjem klavirja, a se je kmalu podal v pevske vode. Prejel je številne najvišje nagrade na državnih in mednarodnih pevskih tekmovanjuh, leta 2019 pa je bil za umetniške dosežke odlikovan tudi s študentsko Prešernovo nagrado Kot solist je sodeloval v številnih operah in drugih projektnih uprizoritvah: Vojna in mir (Larry Coryell), Brundibar (Hans Krasa), Obrat vijaka (B. Britten), Hmeljska princesa (R. Gobec), Lucia di Lammermoor (G. Donizetti), Ženitev (B. Martinu), Snežna kraljica (M. King), Julija (A. Makovec), Kandid (L. Bernstein). Sodeloval je na koncertih Slovenske filharmonije, Glasbene mladine ljubljanske, Akademije za glasbo ter SNG Opera in balet Ljubljana.

Poleg klasične, se ukvarja tudi z zabavno glasbo, deluje pa tudi kot studijski pevec, njegov prvi festivalski nastop je bil leta 2016 na odru Melodij morja in sonca, kjer je navdušil s pesmijo Glasba, leta 2017 je na istem festivalu prejel tudi nagrado za najboljšo izvedbo. Leta 2018 se je predstavil na EMI in Slovenski popevki.

Video utrinki: