stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Novo mesto

Jutri v mestnem jedru začetek urejanja pločnikov

Piše: U.K.

Čas objave:
11.05.2018 08:52

Dela v sklopu prenove mestnega jedra še naprej potekajo v skladu s časovnico, izvajalci gradbenih del pa se bodo v prihodnjih dneh lotili urejanja pločnikov v spodnjem delu Glavnega trga. Izvedba teh del bo v določeni meri vplivala na dostop do poslovnih in stanovanjskih objektov, ker je potrebna odstranitev obstoječih pločnikov na začetku in betoniranje novih ob zaključku urejanja posameznih odsekov.

Izvajalec del je zagotovil, da bo v vmesnem obdobju (po oceni izvajalca bodo dela na posameznem odseku trajala približno štirinajst dni) zagotovil dostope do objektov. Prvi odsek med trgovino Stari most in prehodom proti Frančiškanskemu trgu bodo ob ugodnih vremenskih razmerah začeli urejati to soboto, 12. maja, zato bo tisti dan dostop do lokalov na omenjenem odseku in prehod po tej strani Glavnega trga onemogočen.

Gradbena dela se sicer nadaljujejo tudi na infrastrukturnem kolektorju, ki se vse bolj pomika proti zgornjemu delu Glavnega trga, v spodnjem delu trga pa se nadaljuje gradnja hišnih priključkov in načrtuje začetek tlakovanja. Arheološka dela so v zaključni fazi. Podjetja, trgovine in go­stinski lokali vas pričakujejo tudi v času prenove.