franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Kaj so sprejeli občinski svetniki v Metliki?

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
13.06.2020 08:28

Člani Občinskega sveta Občine Metlika so v sredo, 10. junija zasedali na svoji 12. redni seji. Dnevni red je obsegal 14 točk. Po sprejemu zapisnika zadnje redne seje ter zapisnika treh dopisnih sej, so se člani občinskega sveta seznanili s povzetki poročil o revidiranju Osnovne šole Metlika, Ljudske knjižnice Metlika, Otroškega vrtca Metlika in Občine Metlika za leto 2019.

Seznanili so se tudi z letnimi poročili o poslovanju zavodov v preteklem letu. Vseh osem zavodov, katerih ustanoviteljica je Občina Metlika, je v letu 2019 zabeležilo pozitiven poslovni rezultat. Sprejeto je bilo tudi letno poročilo javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o., zaključni račun proračuna Občine Metlika za leto 2019 ter premoženjska bilanca Občine Metlika na dan 31. 12. 2019.

Občinski svet Občine Metlika, ki izvršuje ustanoviteljske pravice v Javnem zavodu Dolenjske lekarne Novo mesto, je podal soglasje k odprtju nove lekarne v mestu Trebnje na naslovu Obrtniška ulica 14, Trebnje. Z namenom, da se zagotovi javna korist na področju turizma in kulture, pa so člani občinskega sveta soglasno sprejeli sklep o določitvi upravljavca stavbe »Hiša dobrot Bele krajine«, ki se nahaja na naslovu Mestni trg 7 v Metliki. Od 15. 6. 2020 bo tako Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika upravljavec tamkajšnjega zemljišča in stavbe.

Obravnavani in sprejeti so bili elaborati o oblikovanju cen petih obveznih občinskih gospodarskih javnih služb, in sicer: oskrba z vodo, odvajanje odpadnih vod, čiščenje odpadnih vod, praznjenje greznic in malih čistilnih naprav ter zbiranje odpadkov. Cene vodarine, kanalščine in zbiranja odpadkov v letu 2020 ostajajo nespremenjene, manjša korekcija cen pa bo uveljavljena z letom 2021.

Občinski svet je sprejel sklep o določitvi ocene delovne uspešnosti direktorice Belokranjskega muzeja Metlika v višini 20 % njenih dveh osnovnih mesečenih plač, v skladu s trenutno veljavno zakonodajo, pa se ji delovna uspešnost za leto 2019 ne izplača. Obravnavana in sprejeta je bila ena premoženjsko pravna zadeva ter dve kadrovski zadevi, v sklopu katerih je občinski svet podal pozitivno mnenje k imenovanju Marine Vorkapić za ravnateljico Osnovne šole Podzemelj ter sprejel sklep, da se v Svet Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti imenujejo Marta Strahinić, Jože Vraničar in Gregor Jevšček.