Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

Klepet "Od frustracije do integracije"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.12.2015 06:49

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in Hostel Situla nadaljujeta s ciklom mesečnih Klepetov brez celofana na temo beguncev. Klepet z naslovom Od frustracije do integracije, bo danes ob 18. uri v Situli.

Kako so dosedanje migracije vplivale na slovensko družbo in kako uspešno je bilo vključevanje priseljencev? Je z vidika vključevanja pomembno, ali je nekdo begunec, ekonomski migrant ali prebežnik? Gre za nosilce nove gospodarske rasti ali poceni delovno silo? Naj se Slovenija posveti omejevanju priseljevanja ali učinkoviti integraciji? Zakaj se zdi, da sta levi in desni ideološki pol enako populistična glede reševanja nastalih razmer? Kaj učijo tuji modeli, in ali res drži, da integracija ne more biti uspešna zaradi prevelikih kulturnih razlik?

Gostje:
Dr. Irena Šumi
Etnologinja, sociologinja in antropologinja. Nekdanja raziskovalka na Inštitutu za narodnostna vprašanja in ZRC SAZU ter predavatelji-ca. Ukvarja se etničnostjo, nacionalizmom, manjšina-mi, avtohtonostjo, rasiz-mom, antisemitizmom...

Miha Blažič – N'toko
Glasbenik, kolumnist Mladine, aktivist. Objavlja kritična in angažirana razmišljanja o aktualnem dogajanju v slovenski politiki in civilni družbi.

Bojana Zagorc
Vzgojiteljica, otroška animatorka, učiteljica plesa, vsestranska ustvarjalka. Novosadčanka, ki že štiri leta živi v Novem mestu.