cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice

Klub mladih podjetnikov OOZ NM dobil svoje prvo vodstvo

Piše: R.K.

Čas objave:
19.05.2021 10:02

Na volilnem zboru,ki je potekal 14. maja, so izvolili predsednika, podpredsednicoinčlane upravnega odbora.

Člani Kluba mladih podjetnikov OOZ Novo mesto so v petek, 14. maja, na volilnem zboru izvolili prvega predsednika kluba, podpredsednico in člane upravnega odbora kluba za preostanek mandata 2018 –  2022, ki sicer velja za organe zbornice. KMP bo v obdobju 2021/2022 vodil Leo Andolšek, podpredsednica kluba je Petra Štukelj. V  upravnem odboru kluba so še Rado Trifković, Sara Zupančič, Tim Medle in Jernej Smolej.

Novo izvoljeni predsednik KMP Leo Andolšek ima s podjetništvom že kar nekaj izkušenj, saj je aktiven v domačem podjetju FerroČrtalič, kjer predstavlja že četrto generacijo družine. Prepričan je, da je KMP velika priložnost za lokalne mlade, kamor se lahko obrnejo na svoji podjetniški poti, se izobražujejo in mrežijo s potencialnimi partnerji in kupci. Kot pravi, želi skupaj s preostalimi člani uresničiti ob kandidaturi predstavljen plan. “Želim poskrbeti za dobro počutje in pozitivno okolje za člane kluba, se z njimi izobraževati, mrežiti, ter osebno in profesionalno rasti.  Rad bi izkoristil možnost osvajanja dobrih praks strokovnjakov/ podjetnikov in uspešnih članov OOZ NM. V klubu pa želim tudi poskrbeti za to, da si ustvarimo priložnosti, ki nas bodo kot skupnost približale višjim ciljem kot so naše osebne ambicije.”

Prvi predsednik KMP je postal tudi poslanec skupščine, ki se bo sestala 2.6.2021 in ga potrdila za svojega dodatnega poslanca za obdobje do izteka mandata 2018-2022, torej za eno leto.

Novo izvoljenim članom upravnega odbora, predsedniku in podpredsednici KMP je čestitala tudi predsednica OOZ Novo mesto Mojca Črtalič Andolšek in jih pospremila v delovanje z besedami, da ima glede na zelo prodorne predstavitve posameznih kandidatov od mladih še veliko pričakovanj, bo pa zbornica nudila vse pogoje, da bodo smele načrte uresničevali in po 50 letih delovanja OOZ Novo mesto pomagali vzpostaviti novo dinamično delovanje.

“Izjemno ponosna in zadovoljna sem, da je leto 2020 po pol sloletja obstoja Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto zaznamovala zgodovinska ustanovitev Kluba mladih podjetnikov na pobudo članov upravnega odbora in predsednikov sekcij! Zaradi epidemiološke neugodne situacije smo morali volitve prenesti v letošnje leto in tako 14.5.2021 dobili organe kluba, kateri bodo pospešeno pričeli z uresničevanjem vizije kluba. Tako bomo pomladili našo organizacijo z angažiranjem podmladka naših članov in vseh, ki si želijo ustvariti moderno poslovno okolje, kjer bodo skupaj snovali in ustvarjati drugačno delovanje naše zbornice; z mladimi nadobudnimi idejami, vizijo, sodobnim, predvsem digitalnim delovanjem, in cilje uresničevali ob podpori izkušenih mentorjev,” pa je dejala predsednica OOZ Novo mesto Mojca Črtalič Andolšek.

Član Kluba mladih podjetnikov lahko postane vsak, ki je podjetnik, opravlja vodstveno funkcijo v podjetju, bo naslednik ali je že delujoči v družinskem podjetju ali deluje na drugih področjih v podporo podjetništvu. Dodatni pogoji pa so, da je član starosti med 18 in dopolnjenim 41 letom, sprejema pravila delovanja in programa dela oziroma financiranja kluba in upošteva druga pravila v skladu s Poslovnikom Kluba mladih podjetnikov OOZ Novo mesto, ki je bil sprejet na omenjeni seji.