palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Novice

Kmalu nov skate park

Piše: R.K.

Čas objave:
19.08.2022 06:50

Kočevje bo kmalu imelo nov, večji in sodobnejši skate park, ki bo prostor za druženje in medgeneracijsko sodelovanje.

V okviru projekta Vsi v mesto je bilo narejenih več raziskav o načinu življenja v mestu in potrebah prebivalcev. Ena od ugotovitev je tudi, da se mladi najraje zbirajo na prostem; pod tržnico, pred srednjo šolo, na skate parku, kjer izvajajo tudi športne aktivnosti, npr. rolanje, skejtanje, vožnja s kolesi ipd.. Omenjeni prostori pa so za takšne aktivnosti neprimerni; tudi obstoječi skate park, saj je premajhen, elementi so za začetnike pretežki, zraven pa se nahaja parkirišče.

Zato je Občina Kočevje s partnerji v projektu pristopila k ureditvi novega skate parka v centru mesta na degradirani zelenici v bližini šol in športnih igrišč. S tem bodo omogočili treniranje in rekreiranje različnim generacijam, hkrati pa je park zasnovan kot večnamenski prostor za manjše prireditve. Ob njem bo tudi enostavna nadstrešnica s sedeži, kot prostor za druženje starejše in mlajše populacije.

V okviru projekta se bo izvedlo več različnih delavnic na osnovi medgeneracijskega sodelovanja (poslikava skate parka, delavnice skejtanja in rolanja, delavnice video produkcije, čistilne akcije ... ). Eden od ciljev projekta pa je uvedba mladinskega uličnega dela in sicer v sodelovanju z Ljudsko univerzo Kočevje in prostovoljci, ki se bodo usposobili za delo z mladimi zunaj v mestu, na ulici; na ta način bodo skupaj z mladimi in lokalno skupnostjo iskali tudi rešitve za oblikovanje skupnega prostora.