franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Ljubljana

Kmetje protestirali tudi v naši regiji

Piše: STA

Čas objave:
22.02.2024 16:58

V več krajih po Sloveniji, tudi v Novem mestu in Grosuplju, so danes potekali protestni shodi kmetov, na katerih so opozarjali na trenutno stanje v kmetijstvu. Izpostavili so niz zahtev do vladajoče politike, med drugim zaščito kmetijskih zemljišč, prevetritev OMD plačil in zmanjšanje birokracije, protest pa je bil tudi del vseevropskih protestov proti skupni kmetijski politiki.

Sindikat kmetov Slovenije je v luči današnjih protestov kmetov, ki potekajo po državi, izrazil podporo kmetom. Kot so poudarili v sporočilu za javnost, so protesti samoorganizirani, evropske kmete pa je v težak položaj spravila EU. Državljane Slovenije prosijo za razumevanje težav kmetov, saj so te težave vseh prebivalcev. Protesti so samoorganizirani in posledica vseevropskega protesta kmetov proti uvozu cenene hrane, pridelane po manj strogih standardih, kot veljajo za evropske kmete, so zapisali v sindikatu.

"Vodstvo EU je evropske kmete spravilo v negativne stroškovne škarje, zaradi zelenega prehoda in napačnih geopolitičnih odločitev," pravijo in dodajajo, da so kot prebivalci EU tudi slovenski kmetje zelo zaskrbljeni zaradi dejanj in politike, ki jo vodi skupna evropska politika.


Kot poudarjajo, je čas, da se prebivalce in kmete postavi v enakopraven položaj, s čimer bi zagotovili kakovostno pridelano hrano, kmetom pa enake možnosti pridelave in življenja.

Državljane Slovenije v sindikatu ob tem prosijo za razumevanje težav kmetov. "Zapomnite si, ni kmeta, ni hrane, ni naroda. Recimo temu vsi skupaj - dovolj je," so podčrtali.

Kmetje so se danes na protestih med drugim zbrali v Murski Soboti, Gornji Radgoni, na Ptuju, v Celju in Novem mestu. Ob tem so izpostavili niz zahtev do vladajoče politike, med drugim zaščito kmetijskih zemljišč, prevetritev OMD-plačil in zmanjšanje birokracije, protest pa je bil tudi del vseevropskih protestov proti skupni kmetijski politiki.