Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Kočevje

Kočevci ovirajo ustanovitev družbe, ki ima sedež v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.03.2016 14:09

Po sklepu vlade bo sedež družbe Slovenski gozdovi , ki bo razpolagala in upravljala gozdove v državni lasti, na Kočevskem, čeprav so se za to močno prizadevali tudi Korošci. Kočevcem je uspelo čeprav so bili so bili še v času lobiranja nekoliko razdeljeni, in sicer glede kraja sedeža družbe.

Eni so zagovarjali »nek prostor« v središču Kočevja, drugi pa za bolj otipljivo lokacijo, stavbo nekdanjega podjetja Snežnik v Kočevski Reki, kjer je tudi sedež gozdarsko –žagarske družbe Snežnik, ki je v večinski lasti države.

Vmes pa so se pripisovale zasluge, kdo je vse (bolj) zaslužen za to, da je prepričal kmetijskega ministra Dejana Židana, da se je odločil tako, kot se je.  Janko Veber, kočevski poslanec v državnem zboru, je ves čas zagovarjal kasnejšo Židanovo odločitev, poudaril je tudi, da je najpomembnejši argument za sedež v Kočevski Reki ta, da Snežnik kot državno podjetje uspešno posluje predvsem zaradi transparentnega vodenja direktorja Julijana Rupnik, ki ga je minister imenoval za vršilca dolžnosti nove družbe.

» Naloga je, da se podjetje čim prej organizira in postavi na noge, a žal nekateri v Kočevju ovirajo te postopke. Svetujem jim, naj vendarle odnehajo s tem, » je poudaril Veber.

Janko Veber o ministrovi odločitvi


Janko Veber o pomembnosti sedeža na Kočevskem